Carnaval overdag

Na een lange dansavond en een hoop plezier te hebben gehad heb je nog voldoende energie over om te genieten van het andere deel van het carnaval: de festiviteiten overdag. Vriendengroepen en hele families lopen in hun beste carnavalskleren op zoek naar een podium, een batucada of een andere groep carnavalsvierders. Bij daglicht kom je mensen uit alle leeftijdsgroepen en herkomst tegen, die alleen op zoek zijn naar vermaak en elke seconde van het Carnaval maximaal willen benutten.

Het weekend na de symbolische begrafenis van de carnavalsgeest, de vrijdag en zaterdag van de piñata, biedt de carnavalsvierders de mogelijkheid om de laatste lachsalvo's af te vuren.

Gedurende deze avonden, net zoals tijdens de eerste avonden van de carnavalsweek, worden de voorbereidingen voor het maken van de carnavalskleding, het schminken, de ontmoetingen met vrienden, de eindeloze danspartijen tot in de vroege uurtjes opnieuw hervat.

Niettemin vindt het feest niet alleen 's nachts plaats. Sinds enkele jaren wordt op zaterdag vanaf 12 uur 's middags overdag carnaval gevierd, waarbij de straten in het stadscentrum vollopen met mensen van alle leeftijden en zelfs hele families, die gezamenlijk uitgaan om carnaval te vieren, een feest voor iedereen.

De life optredens op de verschillende podia (zoals die bij Plaza del Príncipe, Plaza de la Candelaria of Calle Castillo), de zang- en dansgroepen die door de straten lopen met hun batucadas of de kleurrijke optochten en de glimlach op de gezichten van de carnavalsvierders maken van dit feest een massale verkleedpartij die jaarlijks tienduizenden mensen bijeen brengt.