Carnavalspersonages

Tijdens alle evenementen kom je de vaste carnavalspersonages tegen van Santa Cruz de Tenerife, die ontstonden uit de vindingrijkheid van traditionele verkleedfeesten. De bevolking van Santa Cruz heeft deze personages, die men al decennialang graag ziet op alle evenementen, hoog in het vaandel staan en beschouwt ze als iets hun bezit.

Het zijn personages zoals de innemende Charlot en zijn echtgenote, Fidel Castro, Harpo, de stomme broer van de Marx Brothers, Doña Croqueta en don Ciruelo, Miss Peggy, het melkmeisje, Cantinflas of het fantastische tweetal: Michael Jackson en het Jongetje uit Santa Cruz. Met hun kleurige kostuums en levendige vertolking drukken zij hun liefde uit voor het authentieke carnaval van Santa Cruz.

Er zijn echter ook personages die een korter leven beschoren zijn, maar die wel van mond tot mond gaan, omdat ze het publiek weten te verassen door voor iedereen herkenbare gevoelens en clichés van de actuele maatschappij uit te drukken. Het zijn kostuums die het ene jaar een daverend succes zijn, maar die het jaar daarop plaats maken voor andere, die aansluiten op de actualiteit van het carnaval van dat jaar. Dit zijn zonder twijfel de kostuums waarover de carnavalsvierders onderling het meest spreken en die de meeste indruk hebben gemaakt dat jaar: het zijn de anonieme koningen van het straatcarnaval.