Walvissen kijken

De warmte van de zon, de zeebries en het geluid van de golven zorgen ervoor dat je helemaal tot rust komt. Plotseling stopt de boot, iedereen pakt zijn fototoestel, ze gaan allemaal naar de rand van de boot en kijken aandachtig naar het water. Je probeert ze te vinden en plots zie je ze, eerst als kleine plekken die verschijnen en verdwijnen en dan als de imposante dieren die ze zijn. De walvissen zwemmen rustig in de oceaan, zonder duidelijke richting en zonder grenzen, en even deel je met hen die heerlijke sensatie: je vrij voelen in de zee.

Downloaden Brochure Walvisachtigen spotten

De zuidwestelijke kust van het eiland is de ideale plek om te genieten van het observeren van walvissen. In Tenerife zijn er veel bedrijven die excursies organiseren om deze dieren in de vrije natuur te bewonderen. De boten vertrekken vanuit de havens van Los Cristianos, Puerto Colón en Los Gigantes, en je vindt bijna altijd iets dat aan je behoeften voldoet, zowel wat betreft tijd als prijs.

Twee uur durende observatie
Je kunt kiezen voor een korte excursie in kleine en snelle boten met als enig doel walvissen te spotten. Deze optie is voor de meeste ontdekkers voldoende.

Twee tot drie uur durende observatie
Wil je meer plezier beleven, dan kun je kiezen voor een excursie van twee tot drie uur. Meestal is een maaltijd ingebrepen en ze houden halt in een baai, waar je een duik kunt nemen. Deze boten zijn middelgroot en bieden je een grotere bewegingsvrijheid.

Een zee-excursie die maximaal 5 uur duurt
Deze volledige ervaring wordt aangeboden door grotere boten. De activiteit duurt ongeveer vijf uur. Naast het observeren van walvissen bevat deze excursie ook een tocht langs de meest emblematische plekken van dit kustgebied van het eiland, met enkele stops om een duik te nemen en natuurlijk een goede maaltijd voordat je weer in de haven aankomt.

Waarneembaar gedrag

Omdat het hier om in vrijheid levende dieren gaat is hun gedrag niet voorspelbaar, waardoor elke excursie een andere ervaring is. Hun gedrag hangt af van vele factoren, zoals de soort, het moment van de dag, de toestand van de zee, het beschikbare voedsel, enz. Het zijn echter zeer actieve dieren en je ziet ze dan ook bubbels maken, spelen, surfen, water spuiten, met hun staart slaan en zelfs nieuwsgierige bezoekers bespioneren.

Er zijn veel bedrijven die walvisobservaties organiseren. Er zijn er zoveel dat er voor iedereen wel een geschikte excursie is.

Binnen het aanbod vind je 2 uur durende excursies in kleine en snelle boten (die enkel als doel hebben om walvissen te zien) of 2 tot 3 uur durende excursies in middelgrote boten, die ook even in een baai halt houden waar je een duik kunt nemen en een maaltijd aan boord voordat je naar de haven terugkeert.

Tenslotte zijn er ook grote boten die zee-excursies van maximaal 5 uur aanbieden. Ze omvatten een reis langs de zuidkust van Tenerife, een of twee stops om een duik te nemen en een maaltijd aan boord.

We konden geen resultaten vinden die overeenkomen met uw zoekopdracht.