Walvissen Tenerife. Excursies walvissen observeren | Tenerife
  • Walvissen kijken
  • Walvissen kijken
  • Walvissen kijken
  • Walvissen kijken
  • Walvissen kijken
  • Walvissen kijken

Walvissen kijken

De warmte van de zon, de zeebries en het geluid van de golven zorgen ervoor dat je helemaal tot rust komt. Plotseling stopt de boot, iedereen pakt zijn fototoestel, ze gaan allemaal naar de rand van de boot en kijken aandachtig naar het water. Je probeert ze te vinden en plots zie je ze, eerst als kleine plekken die verschijnen en verdwijnen en dan als de imposante dieren die ze zijn. De walvissen zwemmen rustig in de oceaan, zonder duidelijke richting en zonder grenzen, en even deel je met hen die heerlijke sensatie: je vrij voelen in de zee.

De zuidwestelijke kust van het eiland is de ideale plek om te genieten van het observeren van walvissen. In Tenerife zijn er veel bedrijven die excursies organiseren om deze dieren in de vrije natuur te bewonderen. De boten vertrekken vanuit de havens van Los Cristianos, Puerto Colón en Los Gigantes, en je vindt bijna altijd iets dat aan je behoeften voldoet, zowel wat betreft tijd als prijs.

Twee uur durende observatie
Je kunt kiezen voor een korte excursie in kleine en snelle boten met als enig doel walvissen te spotten. Deze optie is voor de meeste ontdekkers voldoende.

Twee tot drie uur durende observatie
Wil je meer plezier beleven, dan kun je kiezen voor een excursie van twee tot drie uur. Meestal is een maaltijd ingebrepen en ze houden halt in een baai, waar je een duik kunt nemen. Deze boten zijn middelgroot en bieden je een grotere bewegingsvrijheid.

Een zee-excursie die maximaal 5 uur duurt
Deze volledige ervaring wordt aangeboden door grotere boten. De activiteit duurt ongeveer vijf uur. Naast het observeren van walvissen bevat deze excursie ook een tocht langs de meest emblematische plekken van dit kustgebied van het eiland, met enkele stops om een duik te nemen en natuurlijk een goede maaltijd voordat je weer in de haven aankomt.

Waarneembaar gedrag

Omdat het hier om in vrijheid levende dieren gaat is hun gedrag niet voorspelbaar, waardoor elke excursie een andere ervaring is. Hun gedrag hangt af van vele factoren, zoals de soort, het moment van de dag, de toestand van de zee, het beschikbare voedsel, enz. Het zijn echter zeer actieve dieren en je ziet ze dan ook bubbels maken, spelen, surfen, water spuiten, met hun staart slaan en zelfs nieuwsgierige bezoekers bespioneren.

Er zijn veel bedrijven die walvisobservaties organiseren. Er zijn er zoveel dat er voor iedereen wel een geschikte excursie is.

Binnen het aanbod vind je 2 uur durende excursies in kleine en snelle boten (die enkel als doel hebben om walvissen te zien) of 2 tot 3 uur durende excursies in middelgrote boten, die ook even in een baai halt houden waar je een duik kunt nemen en een maaltijd aan boord voordat je naar de haven terugkeert.

Tenslotte zijn er ook grote boten die zee-excursies van maximaal 5 uur aanbieden. Ze omvatten een reis langs de zuidkust van Tenerife, een of twee stops om een duik te nemen en een maaltijd aan boord.

Je kunt deze dieren ongeveer 80% van het jaar observeren en hebt dan rond de 100% kans ...Meer lezen
cerrar
Wanneer?

Je kunt deze dieren ongeveer 80% van het jaar observeren en hebt dan rond de 100% kans om ook daadwerkelijk dieren te zien. Dit komt doordat rondom Tenerife grote scholen tuimelaars en tropische Indische grienden leven, die het hele jaar door aan onze kusten kunnen worden gezien. Het observeren van andere soorten is meer afhankelijk van het seizoen en je ziet ze vooral in de maanden mei en juni.

Om volop van de dolfijnenexcursie te genieten neem je in ieder geval zonnebrandcrème me...Meer lezen
cerrar
Wat heb ik nodig?

Om volop van de dolfijnenexcursie te genieten neem je in ieder geval zonnebrandcrème mee, een verrekijker en eventueel een middel tegen zeeziekte. Door de golven van de zee en het schommelen van de boot daalt de gevoelstemperatuur. Het is daarom aan te raden een jas mee te nemen.

Je hebt geen vergunning nodig als de organisatie waarmee je op excursie gaat de vlag me...Meer lezen
cerrar
Heb ik een vergunning nodig?

Je hebt geen vergunning nodig als de organisatie waarmee je op excursie gaat de vlag met het “Blauwe Bootje” voert. Deze vlag geeft het professionele karakter aan van deze excursie, waardoor je gegarandeerd bent van kundig personeel aan boord, dat het gedrag van de dolfijnen kent en graag uitlegt aan de bezoekers.

Praktische tips
Het is erg belangrijk de juiste keuze te maken, afhankelijk van de tijd die je hebt v...
Meer lezen
cerrar
Praktische tips

Het is erg belangrijk de juiste keuze te maken, afhankelijk van de tijd die je hebt voor de activiteit. Het aanbod van prijzen, schema's en duur van de excursies is zeer breed. Bij veel van de excursies is er ook de mogelijkheid om te zwemmen dichtbij de kust en aan boord maaltijden te gebruiken. Het is heel belangrijk om de juiste spullen mee te nemen en te controleren hoeveel tijd je moet uittrekken voor de excursie.

Voor mensen die foto's willen maken, zijn er ook tips beschikbaar voor het maken van mooie opnamen. Houd er rekening mee dat je opnamen bewogen kunnen zijn als de boot niet is gestopt of een verminderde snelheid heeft. Daarnaast moet je rekening houden met een kleine vertraging bij het fotograferen met compactcamera's. Probeer ook niet teveel in te zoomen (in combinatie met de beweging van de boot is het resultaat misschien niet het gewenste).

Multimediagalerij

Dit kan interessant zijn: