Barranco del Infierno

Speciaal natuurreservaat

Op 350 meter boven de zeespiegel begint het pad over een natuurlijk balkon met een schitterend uitzicht over het landschap. Met het dorpje Adeje steeds op de achtergrond komt de wandelaar een variëteit aan zowel fauna- als florasoorten tegen, waarvan enkele endemisch zijn op het eiland Tenerife. Sommige soorten zijn uniek in de wereld en hebben in de Barranco del Infierno hun laatste toevluchtsoord gevonden.

Moeilijkheid: gemiddeld-hoog. Als u last heeft van hoogtevrees, kunt u mogelijk symptomen ervaren op het eerste stuk van het pad, dat zo’n 30 minuten duurt.

Duur: 3,5 uur (heen en terug). 6,5 kilometer.

Hoogteverschil: maximaal 200 m.

Schoeisel: geschikt voor wandeltochten. Strandsandalen zijn niet toegestaan.

Openingstijden: de openingstijden zijn de volgende: (zomerseizoen: 1 juni – 15 september) 8:30 tot 16:00 uur, (winterseizoen: 16 september – 31 mei) 8:30 tot 17:00 uur.

Prijs: 11,00 € voor een niet-ingezeten volwassene. 4,50 € voor een ingezeten volwassene. Volwassenen die ingeschreven zijn in Adeje 2,50 €. Kinderen tussen 5 en 12 jaar krijgen 50% korting. U moet uw status van ingezetene en/of ingeschrevene aantonen met geldige relevante documenten. Jongeren onder de 18 jaar moeten worden vergezeld door een volwassene.

Capaciteit: maximaal 300 personen per dag.

Reserveringen: via de website: www.barrancodelinfierno.es.

De toegang is verboden voor kinderen jonger dan 5 jaar. De toegang is verboden voor dieren (honden) omdat het gaat om een Beschermd Speciaal Natuurreservaat.

Hoe is het te bereiken?

Met de bus: vanaf de toeristische zone neemt u bus 416, 417 of 473 richting Adeje. Het traject duurt zo’n 15 minuten. Bij aankomst in het dorp Adeje stapt u uit in Avda Constitución (Bus 416), of bij de halte bij het postkantoor (Bus 417 en 473). Zodra u daar bent, is de weg naar de 'barranco' duidelijk aangegeven.

Met de auto: neem de autosnelweg TF1 richting Adeje­ Guía de Isora. Neem na ongeveer 10 minuten de afslag naar het dorpje Adeje.

Voor meer informatie: www.barrancodelinfierno.es