Openingsoptocht

De kostuums van de koningin, haar hofdames en de carnavalsgroepen zijn nog indrukwekkender als je ze in het echt door de straten van Santa Cruz ziet defileren. Het aanwezige publiek geniet van de magische nabijheid van de spectaculaire openingsoptocht van het carnaval.

De hoofdstraten van de stad worden gedurende enkele uren afgesloten voor het verkeer om plaats te maken voor een authentiek defilé van kleur en vrolijkheid. De optocht is een verzameling van het beste van carnaval, dat wat al is geweest en dat wat nog gaat komen. De murgas, comparsas, rondallas, muziekgroepen en prijswinnaars van de individuele- en groepsprijzen voor de beste kostuums nemen er allemaal aan deel. Dit alles wordt begeleid door verklede carnavalsvierders met de meest uiteenlopende kostuums, van snel geïmproviseerde tot met zorg afgewerkte, klaar voor alle feestelijke nachten die nog voor hen liggen.

Het is een spektakel waarvoor de hele familie samenkomt. Volgens de traditie mogen schoolgaande kinderen die ochtend al verkleed naar school gaan. In de stad stoppen de scholen zelfs eerder met de lessen. zodat alle kinderen volop kunnen genieten van het feest. Dit vormt het bewijs van de transformatie die de stad gedurende de twee hierop volgende weken ondergaat en die aanstekelijk werkt op de inwoners van Santa Cruz, Tenerife en bezoekers uit de hele wereld.