Los Silos

Een bezoek aan Los Silos schenkt je eerst en vooral rust en kalmte. Een aanrader is een wandeling langs de kust van deze gemeente waar je schitterende badplaatsen en natuurgebieden vol prachtige wandelpaden zult ontdekken. In de stad zelf vind je juweeltjes zoals de kerk Nuestra Señora de la Luz of het oude klooster van San Sebastián van de cisterciënzernonnen.

De gemeente Los Silos ligt in het noordwesten van Tenerife en beslaat een oppervlakte van 24,23 km2. Ze grenst aan Santiago del Teide, Garachico, El Tanque en Buenavista del Norte. Het hoogste punt van de gemeente is Piedras Altas op 1273 meter boven de zeespiegel. Ze werd na de verovering van Tenerife opgericht en dankt haar naam aan de drie graandepots die hier werden gebouwd. Hoewel er midden 16de eeuw een kapel was, begon men wat later met de bouw van een kerk gewijd aan Nuestra Señora de la Luz middenin de streek en die in 1605 een parochie werd. De voornaamste economische activiteit van Los Silos was landbouw, vooral het verbouwen van granen, suikerriet en wijndruiven.

De Aregumeberg beschermt het historische centrum van de noordelijke winden wat de bevolkingsgroei in deze streek bevorderde. Bovendien ligt deze plek op de as van de Camino Real die Garachico en Buenavista met elkaar verbond. Rond het plein Plaza de la Luz werden de belangrijkste gebouwen neergezet, waarvan er nog vele bewaard zijn gebleven. Op het grondgebied van Los Silos bevindt zich een deel van het Natuurpark Teno en de Site van wetenschappelijk belang Interián evenals de Monte de Utilidad Pública Las Aguas y Pasos.

We konden geen resultaten vinden die overeenkomen met uw zoekopdracht.

Los Silos valt op door haar natuurlijke omgeving waarin we het gevarieerde historische en culturele erfgoed vinden. De straten waren midden 19de eeuw al geplaveid en herbergen gebouwen van grote architecturale waarde. Let op nummer 20 in de Félix Benítez de Lugo-straat met zijn symmetrische gevel, balkon met traliewerk en een uitgesproken neoclassicistische invloed, terwijl de andere woningen van dezelfde straat een traditionele Canarische stijl hebben. In de Doctor Jordánstraat vinden we meerdere wat vervallen gebouwen. En het gebouw op nummer 23 is in regionale neocanarische stijl gebouwd. Tegenover het plein Plaza de la Constitución bevindt zich het oude Casa de Caraveo met een opmerkelijke gevel en een centraal balkon met vlakke balustrades. De Olivostraat heeft ook verschillende gebouwen die representatief zijn voor de stedelijke architectuur van de 20ste eeuw met exemplaren in traditioneel Canarische bouwstijl.

Gehomologeerde wandelpaden

Natuurliefhebbers kunnen op de toppen van Los Silos meerdere wandelpaden vinden waarlangs ze de schatten die deze bossen verbergen, kunnen ontdekken. Het pad van gemiddelde moeilijkheidsgraad PR-TF 55 Los Silos - Talavera - El Palmar doe je in ongeveer 4 uur. Op deze route ontdek je een spectaculair landschap dat door opeenvolgende vulkaanuitbarstingen werd gevormd. De wandeling begint te klimmen in de vallei van Los Pasos en dringt daarna door in het loofrijke "monteverde"-bos om dan in El Palmar aan te komen, einde van de route. Een ander gehomologeerd wandelpad is PR-TF 54 Los Silos - Las Moradas - Monte del Agua dat op het plein Plaza de Erjos begint en dan langs de weg van Monte del Agua loopt. Vandaar daalt men langs een helling van 3 kilometer af tot aan Las Moradas de Arriba en daarna Las Moradas Bajas. De rest van de weg loopt langs wat landgoederen en hoewel de moeilijkheidsgraad gemiddeld is, moet je toch wat in vorm zijn vanwege de het hoogteverschil.

We konden geen resultaten vinden die overeenkomen met uw zoekopdracht.