Carnaval van Puerto de la Cruz

Het carnaval van Puerto de la Cruz, dat in dezelfde week wordt gevierd als dat van de hoofdstad, is een van de meest traditionele carnavalsfeesten van het eiland. In deze gemeente beginnen de feesten met de verkiezing van de kinder- en volwassen koningin, gevolgd door de openingsoptocht die het begin van de feestelijkheden aankondigt.

De typische carnavals-evenementen, zoals het gemaskerd bal, gala’s, optochten, het grote afsluitende defilé of het begraven van de sardine, worden ook in Puerto de la Cruz gevierd. Maar er zijn ook een aantal originele evenementen, zoals een rally met oude auto’s, de verkiezing van de dragqueen of een wedloop voor mannen op hoge hakken.

Tijdens deze feesten vindt er ook een zeer bijzondere traditie plaats: 'matar la culebra'. Het gaat hier om een ritueel van Afro-Cubaanse afkomst dat aan het eind van de 19e eeuw naar de Canarische Eilanden werd meegebracht door emigranten die terugkeerden uit Cuba. Hierbij probeert een aantal mannen, verkleed als zwarte slaven, een slang, symbool van het kwaad, te doden door zweepslagen.

Een leuke wetenswaardigheid is, dat er al sinds 25 jaar een Duitse delegatie uit Düsseldorf, het carnaval komt meevieren en enkele representanten van het lokale carnaval reizen naar de Duitse stad.

Het weer vandaag
Maximum: 22º
Minimum: 17º
Puerto de la Cruz. It will be good weather all Monday long. Temperatures will remain unchanged.