Te paard - Tenerife
  • Te paard

Te paard

Voel de streling van de manen en de serene, krachtige bewegingen van je paard. Sluit je ogen en luister naar de wind die door de bomen waait, de vogels, de insecten ... Adem de frisse lucht in, die ruikt naar aarde, bloemen en planten. Als je je ogen weer opent, zie je de zonnestralen boven de toppen van de pijnbomen. Terwijl je paard verder loopt, beleef je met al je zintuigen het leven, de natuur om je heen.

Op Tenerife ligt meer dan 200 kilometer aan bospaden. De meesten hiervan zijn te vinden in het hoogstgelegen deel van het eiland, vooral in het Corona Forestal. Deze bospaden staan in verbinding met een groot deel van het noordelijk gebied van de regio Tacoronte en met het zuiden. De paden beginnen en eindigen vaak op plekken met voorzieningen, parkeergelegenheid en openbaar vervoer.

Op het eiland zijn vele maneges en rijscholen te vinden, die paardrijdtochten organiseren. Hier kun je ook les krijgen om te leren paardrijden of je techniek te verbeteren en alles wat je nodig hebt voor je rit (ook verkrijgbaar in gespecialiseerde winkels). Als je van plan bent hier te gaan paardrijden, kun je je het beste laten adviseren bij een van deze bedrijven.

Tenerife, met een jaarlijkse gemiddelde temperatuur van 22°C, heeft het hele jaar door ...Meer lezen
cerrar
Wanneer?

Tenerife, met een jaarlijkse gemiddelde temperatuur van 22°C, heeft het hele jaar door gunstige weersomstandigheden voor deze activiteit. Je kunt 365 dagen per jaar lekker paardrijden.

Op het eiland zijn veel hippische centra en maneges, met tips en de uitrusting die je n...Meer lezen
cerrar
Wat heb ik nodig?

Op het eiland zijn veel hippische centra en maneges, met tips en de uitrusting die je nodig hebt voor het paardrijden. Aanbevolen wordt om, los van het paard, ook een kaart mee te nemen met routes, zonnebrandcrème en gemakkelijke kleding en schoenen. Neem altijd een jas mee, want in sommige gebieden in het hogere deel van het eiland daalt de gevoelstemperatuur aanzienlijk.

Beschermende bovenkleding, onmisbaar voor de veiligheid van de activiteit, wat eten en vooral water zijn zaken die je niet mag vergeten..

Onthoud goed dat de behoeften van elke persoon variëren, afhankelijk van vele factoren zoals lengte, moeilijkheid of het gebied waarlangs het pad voert. UJe kunt het beste van tevoren alle nodige informatie doornemen met de organisatoren van deze trips .

Alleen in beschermde gebieden zijn vergunningen nodig. Wij bevelen daarom aan je hierov...Meer lezen
cerrar
Heb ik een vergunning nodig?

Alleen in beschermde gebieden zijn vergunningen nodig. Wij bevelen daarom aan je hierover goed te laten informeren bij het uitstippelen van je route.

Praktische tips
Neem altijd een jas en een regenjas mee. Door het microklimaat op het eiland kan...
Meer lezen
cerrar
Praktische tips
  • Neem altijd een jas en een regenjas mee. Door het microklimaat op het eiland kan de temperatuur snel veranderen, vooral op grotere hoogtes.
  • Controleer voor vertrek het weerbericht en, in het bijzonder, waarschuwingen of adviezen van metereologische aard. Bij sterke wind of regen kun je je beter niet op deze wegen begeven.
  • Begeef je niet off-road of buiten de toegestane wegen.
  • Wees uiterst voorzichtig op de wegen, vooral in het drukke stadsverkeer.
  • Vertel, als je alleen reist, altijd iemand (een bekende of de receptie van uw hotel) waar je naartoe gaat en laat een mobiel telefoonnummer achter. Hierdoor ben je zo nodig, gemakkelijk te traceren.
  • Het dragen van een helm is essentieel voor je veiligheid.
  • Gooi onderweg geen voorwerpen, afval of vuilnis weg, vooral geen sigarettenpeuken, en laat geen afval achter op de route.
  • Houd er rekening mee dat de wegen niet aan beide kanten vangrails hebben, waardoor aardverschuivingen kunnen voorkomen en dat je bijzonder moeilijk begaanbare gedeelten kunt tegenkomen (nauwe ruimtes, steile hellingen, kloven...). In deze gevallen moet je goed opletten.

Dit kan interessant zijn: