Kabelbaan van El Teide

Nationaal Park El Teide

Met de kabelbaan van El Teide kan men de top van de vulkaan bereiken. Te voet zou deze beklimming veel tijd en inspanning vergen.

De kabelbaan bestaat uit twee stations: het basisstation, met een bar en restaurant-buffet, en het bovenste station, in La Rambleta op 3.555 meter met een sensationeel uitzicht over het eiland Tenerife en de rest van de archipel.

De paden naar de uitkijkpunten La Fortaleza en Pico Viejo zijn vrij toegankelijk en bieden schitterende panorama's op de noordelijke en zuidelijke hellingen van Tenerife. Vanaf uitkijkpunt Pico Viejo is het mogelijk de omringende eilanden te zien liggen, met aan je voeten de 800 meter brede krater van de Pico Viejo.

Het pad Telesforo Bravo naar de krater is enkel toegankelijk met speciale (gratis) toestemming van Nationaal Park El Teide, dat vanwege de grote vraag van tevoren aangevraagd moet worden.

Openingstijden van Kabelbaan de Teide: klik hier

Je kunt de tickets rechtstreeks via de website

Op de website van de kabelbaan van El Teide kun je ook rondleidingen met een gids, tickets voor de kabelbaan en de toegang tot de krater reserveren, evenals speciale activiteiten om van de zonsondergang en de sterren te genieten, buiten de gebruikelijke openingstijden van de kabelbaan. ​​

Adres
VOLCANO TEIDE EXPERIENCE
Ctra. TF-21, Km. 40,2 - Parque Nacional del Teide 38002 LA OROTAVA