Wandelen - Tenerife
 • Wandelen
 • Wandelen
 • Wandelen
 • Wandelen
 • Wandelen
 • Wandelen

Wandelen

Er zijn ontzettend veel redenen om graag te wandelen. Bijvoorbeeld omdat je je tijdens het wandelen dichterbij de natuur voelt staan, omdat je tijdens het wandelen eindelijk tijd aan jezelf besteedt en om je gedachten op een rijtje te zetten Misschien is wandelen wel zo fijn vanwege alles wat je tegenkomt onderweg: bloeiende bloemen langs de kant van de weg, het mooie geluid van de stilte of omdat je frisse lucht inademt tijdens een wandeling. Er zijn zoveel redenen waarom wandelen heerlijk is... Misschien wel omdat je kriebels in je buik krijgt vlak voordat je op weg gaat; misschien wel zonder reden.

Filtrar resultados
Borrar filtros
 • Het hele jaar rond. Behalve een enkele winterse sneeuwbui, van invloed op de routes ove...Meer lezen
  cerrar
  Wanneer?

  Het hele jaar rond. Behalve een enkele winterse sneeuwbui, van invloed op de routes over de hoogstgelegen gedeelten van het eiland, of een dag met slecht weer, is wandelen een activiteit die je het hele jaar door kunt beoefenen. Kijk altijd eerst naar de weersverwachting, voordat je begint aan een route.

  Je wandeluitrusting hangt af van de route die je wilt doen en de weersomstandigheden, m...Meer lezen
  cerrar
  Wat heb ik nodig?

  Je wandeluitrusting hangt af van de route die je wilt doen en de weersomstandigheden, maar over het algemeen zijn er een aantal zaken die niet mogen ontbreken.

  • Zorg dat je goed in vorm bent, wanneer er grote hoogteverschillen op de route zijn en houd rekening met de hoogte.
  • Zorg dat je over de juiste wandeluitrusting beschikt (bergschoenen, rugzakje, water, eten etc.). Neem ook warme kleding mee (lange broek en een T-shirt met lange mouwen) en een wandelstok.
  • Wanneer het regent of geregend heeft, let dan goed op, want de grond kan dan glibberig zijn.
  • Vergeet niet een regenjack en een zonnehoedje in je rugzak te stoppen. Door de hoogteverschillen bestaan er erg grote temperatuursverschillen waarvan je zult opkijken.
  • Neem voldoende water en eten mee voor de hele tocht.
  • Hoewel er niet overal bereik is, is het aan te raden je mobiele telefoon mee te nemen.
  Dat verschilt per gebied. Wanneer de route door een beschermd natuurgebied loopt, kan h...Meer lezen
  cerrar
  Heb ik een vergunning nodig?

  Dat verschilt per gebied. Wanneer de route door een beschermd natuurgebied loopt, kan het zijn dat er een vergunning nodig is. Bij de Toeristeninformatie kunnen ze je vertellen in welke gevallen je een vergunning dient aan te vragen.

  Om de Teide te beklimmen dien je een speciale vergunning aan te vragen via de volgende website:
  www.reservasparquesnacionales.es

  Wanneer je in de berghut overnacht, mag je zonder vergunning de Teide beklimmen als je dat vóór 9 uur ‘s ochtends doet. Hier vind je meer informatie: www.telefericoteide.com/altavista

  Praktisch advies
  DE TIEN GEBODEN VAN DE WANDELAAR:Wandel nooit alleen en volg de gemar...
  Lees meer
  cerrar
  Praktisch advies

  DE TIEN GEBODEN VAN DE WANDELAAR:

  1. Wandel nooit alleen en volg de gemarkeerde paden. Respecteer de levenswijze en privacy van de lokale bewoners.
  2. Als je lawaai vermijdt, kun je veel meer leven rondom je ontdekken.
  3. Neem al je afval mee, zelfs organisch. Zo blijft de schoonheid van het landschap behouden en vermijd je de wildgroei van knaagdieren. Pas extra op met sigarettenpeuken.
  4. Het plukken, verzamelen of vangen van planten, dieren of andere voorwerpen kan tot onvervangbare verliezen leiden.
  5. Meld alle incidenten aan de verantwoordelijken van deze Beschermde Natuurreservaten. Ze zullen je dankbaar zijn. Richt je tot:

   Área de Medio Ambiente del Cabildo Insular de Tenerife

  6. Vergeet niet dat de natuur van dit eiland al even bijzonder als onvoorspelbaar is. Geniet ervan op een verantwoorde en voorzichtige manier; let speciaal op in natuurgebieden en vergeet niet dat er altijd risico op een ongeval is.
  7. Leef de aanwijzingen na.
  8. Raadpleeg het weerbericht om er zeker van te zijn dat het weer geschikt is voor je activiteit.
  9. Draag passende wandelkledij en -schoenen en neem een rugzak mee met mobiele telefoon, zonnecrème, hoedje, jas, regenjas, voldoende water en voeding.
  10. Laat je familie of vrienden weten welke route je gaat doen en houd rekening met het aantal uren daglicht dat je nodig hebt voor je wandeling.


  test
  Bewegwijzering Wandelnetwerk van Tenerife
  Het feit dat een wandelpad gehomologeerd is, wil zeggen dat het gemarkeerd ...
  Lees meer
  cerrar
  Bewegwijzering Wandelnetwerk van Tenerife


  Het feit dat een wandelpad gehomologeerd is, wil zeggen dat het gemarkeerd is en dat er een Administratie verantwoordelijk is voor het onderhoud ervan zodat het pad de veilig is voor de wandelaar.

  Het Wandelnetwerk van Tenerife omvat drie soorten routes:

  • GR-paden. Ze zijn te herkennen aan de wit-rode kleur, en aan de afkorting GR. Deze grote trajecten worden in meerdere dagen afgelegd, aangezien ze langer dan 50 kilometer zijn.
  • PR-paden. Ze zijn te herkennen aan de wit-gele kleur, en aan de afkorting PR. De lengte varieert tussen 10 en 50 kilometer; sommige paden zijn korter dan 10 kilometer maar worden als PR-pad gecatalogiseerd vanwege de hellingsgraad van het terrein die de moeilijkheidsgraad van de route verhoogt.
  • Lokaal pad. Ze zijn te herkennen aan de wit-groene kleur, en aan de afkorting SL. De lengte ervan is minder dan 10 kilometer.

  Multimediagalerij

  Dit kan interessant zijn: