Sterrenkijken

De overweldigende immensiteit van een hemel vol sterren en de nachtelijke schoonheid van het vulkanisch landschap creëren een magische omgeving. Met je telescoop en hemelkaart probeert je de sterrenbeelden, de planeten en de satellieten te benoemen. Het lijkt wel of er steeds meer bijkomen. De uren vliegen voorbij en je geniet intens van deze fascinerende wereld. Dan zie je een vallende ster. Je wilt een wens doen, maar er schiet je zo gauw niets te binnen. Er is geen andere plek op de wereld waar je nu liever zou willen zijn.

Het Nationaal Park El Teide Is de ideale plek om te genieten van de fantastische fenomenen, zoals de ringen van Saturnus, de kraters van de maan of de oneindige sterrenstelsels en nevels. El Teide en de Cumbres de Tenerife hebben kort geleden de Starlight-certificatie behaald, waardoor ze internationaal erkend zijn als locatie om sterren te kijken.

De beste plekken om sterren te kijken zijn:

Montaña de Guajara:

Het is de hoogste piek van het amfitheater Las Cañadas del Teide en de ideale plek om het firmament te bekijken. Het vergt een pittige wandeling om er te komen, maar deze locatie is zeker een aanrader.

Omgeving van de Parador de Turismo:

Als je niet al te veel moeite wilt doen en niet al te ver wilt lopen, is het een goed alternatief om een plek in de omgeving van de Parador de Turismo te zoeken. Het voordeel? Je kunt makkelijk schuilen als het weer omslaat, als het bijvoorbeeld begint te regenen, de temperatuur daalt of als het gaat sneeuwen (dit laatste komt slechts een paar dagen per jaar voor in de winter, en dat wordt meestal van tevoren voorspeld).

Uitzichtpunten van het Nationaal Park El Teide:

De uitkijkpunten van het park zijn geweldige locaties voor sterren kijken, omdat ze op strategische plekken liggen, niet al te hoog en met een fantastisch uitzicht. Het uitkijkpunt op de Llano de Ucanca is een van de beste.

Een tour langs planeten en sterren:

Je kunt een toer maken langs zeven punten in het Nationaal Park El Teide, waarin we je uitleggen wat de relatie is tussen dit stukje Werelderfgoed, de sterren en de planeten.

Aan de hand van diverse informatiepanelen die op volgorde zijn geïnstalleerd op de uitkijkpunten van het park, in de vorm van een rondleiding, komt je meer te weten over deze spannende combinatie tussen het heelal en El Teide. Je komt de volgende panelen tegen (in volgorde vanaf El Portillo in de richting van Chío):

  • El Teide en de zon hebben een levendig geheim.(Locatie: Mirador Minas de San José).
  • Landschappen van een andere planeet binnen handbereik.(Locatie: Mirador Minas de San José).
  • Hoe laat werd de Teide gevormd?(Locatie: Mirador Tabonal Negro).
  • De bergen van Tenerife reiken tot de maan.(Locatie: Mirador Roques de Garcia).
  • Testterrein voor het zoeken van bewijzen voor leven op Mars.(Locatie: Mirador de los Azulejos).
  • Zou de Teide ook zo groot zijn op Mars??(Locatie: Primer Mirador Llano de Ucanca).
  • Een overzicht van uitbarstingen in het zonnestelsel.(Locatie: Parkeerplaats van het museum Juan Évora).

Izaña:

Op 2.400 meter boven zeeniveau staan de telescopen van het Observatorio del Teide, onderdeel van het astrofysisch instituut van de Canarische eilanden, als bewijs van de magnifieke kwaliteit van de lucht boven het eiland. Liefhebbers kunnen ook deelnemen aan een begeleide rondleiding, om meer te weten te komen over deze enorme apparaten en hoe ze gebruikt worden door wetenschappers van over de hele wereld.

We konden geen resultaten vinden die overeenkomen met uw zoekopdracht.

Op Tenerife, in de bijzonder in het noordelijk gebied, vind je verschillende bedrijven die zijn gespecialiseerd in sterren kijken. Je kunt hier een complete uitrusting, informatie en andere dingen vinden die je nodig hebt om deze activiteit uit te voeren en er worden rondleidingen en nachtelijke excursies georganiseerd. Zij beschikken over de beste monitoren en materieel met de nieuwste technologieën.