Loro Parque

Attractiepark in het noorden van Tenerife

Naar aanleiding van de ervaringen van de bezoekers is Loro Parque door het portal TripAdvisor uitgeroepen tot het beste dierenpark ter wereld. Een magische plek die een thuis biedt aan meer dan 10.000 exemplaren van meer dan 500 exotische en bedreigde diersoorten en subsoorten van over de hele wereld. De indrukwekkende installaties, de perfecte imitatie van de natuurlijke leefomgevingen en meer dan 1 miljoen tevreden bezoekers per jaar zorgen ervoor dat Loro Parque een must is op de Canarische Eilanden.

Dit jaar, twee spannende nieuwtjes

Dit jaar heeft Loro Parque twee verrassingen voor de bezoekers voorbereid: Dwergnijlpaarden, een bedreigde diersoort uit West-Afrika, met een indrukwekkend verblijf als hun nieuwe thuis, en de Zen-tuin, de eerste Japanse onderwatertuin ter wereld.

Loro Parque, een ware ambassade voor dieren heeft zijn bezoekers voor zich gewonnen dankzij de perfecte imitatie van de natuurlijke leefomgevingen die u kunt ontdekken in de verblijven voor elk dier, en dankzij de indrukwekkende schoonheid van het park, de weelderige plantengroei en de continue strijd voor het behoud van de dieren. We lichten een aantal van de meest karakteristieke tentoonstellingen uit:

Orca Ocean wordt beschouwd als de innovatiefste en modernste installatie ter wereld, speciaal gebouwd om het welzijn van de 6 prachtige orka's te garanderen, en voor activiteiten op het gebied van natuurbehoud, onderwijs en bewustmaking van het publiek. De statigheid en intelligentie van deze prachtige dieren doen u sprakeloos staan.

Lion´s Kingdom. Een indrukwekkende imitatie van de Afrikaanse savanne en de spectaculaire leeuwen. Hoewel we de leeuw als de koning der dieren beschouwen, is de populatie van deze prachtige dieren er dankzij menselijke invloed niet best aan toe. Wij nodigen onze bezoekers uit in het Lion´s Kingdom en we vragen ze om zich samen met Loro Parque in te zetten voor het behoud van deze diersoort.

Animal Embassy. Hier ziet u de bijdrage van Loro Parque en de stichting Loro Parque Fundación aan de wereld en het milieu. Deze ondervinden een steeds grotere druk, veroorzaakt door de mens. Door grote ramen kan de bezoeker genieten van een kijkje in het Baby Station, de crèche, en bovendien ziet u de kliniek en het ultramoderne wetenschappelijke laboratorium. De bezoekers maken ook kennis met de indrukwekkende intelligentie van de papegaaien in het prestigieuze Max Plank-instituut.

Adres
LORO PARQUE
Avda. Loro Parque,s/n. 38400 PUERTO DE LA CRUZ
Fax.: 0034 922 37 50 21