De twee valleien

Deze valleien herinneren aan de aardverschuivingen die ontstonden uit de opeenstapeling van tonnen vulkanisch materiaal, die steeds hoger en hoger kwamen te liggen. Hierdoor werden ze onstabiel, stortten in en zo ontstonden de valleien. Wanneer je door dit gebied reist, kom je grote temperatuursverschillen tegen; in een paar minuten raak je van de lente in de zomer en omgekeerd.

De vulkanen van Arafo, las Arenas en de Malpaís de Güímar zijn absolute aanraders om te bezoeken.

Het bergachtige landschap is het handelsmerk van Tenerife, Je kunt het hele eiland doorkruisen, door simpelweg van de ene berg naar de andere te gaan. Er zijn echter ook uitzonderingen, zoals de twee grote valleien van het eiland: de vallei van Güimar en die van La Orotava.

Deze valleien waren oorspronkelijk ook enorme bergen ( van wel 5.000 meter hoog)..,maar op een dag bezweken ze onder het gewicht van tonnen vulkanisch materiaal, dat zich had opgehoopt na opeenvolgende uitbarstingen, en alles gleed naar beneden, tot aan de zee.

Hoewel beide valleien op dezelfde manier ontstaan zijn, verschillen ze toch qua leefomstandigheden. Dat komt doordat ze op twee tegenovergestelde punten van het eiland liggen en hun klimaat zodoende ook erg verschilt: de Orotava vallei, in het noorden, is vochtig en met gematigde temperaturen. De vallei van Güimar in het zuiden is veel droger.

De onmiskenbare schoonheid van het eiland heeft van oudsherverschillende soorten reizigers aangetrokken, waaronder ook enkele beroemdheden: schrijfster Agatha Christie verbleef verscheidene malen in Puerto de la Cruz en de natuurvorser Alexander Von Humboldt was helemaal in de ban van het eiland, vooral van de Orotava vallei. “Geen enkele plek op aarde lijkt me meer geschikt om somberheid te verdrijven en de rust te herstellen van een gekwelde ziel, dan Tenerife”, zei hij toen hij het eiland in 1799 voor het eerst bezocht, en hij overdreef daarbij niet.

Ga niet weg uit dit gebied voordat je de originele route om de berg Guamazo hebt gedaan en als je het Nationaal park van de Teide bezoekt, ga dan naar een van de bezoekerscentra en vraag dan een van de medewerkers naar de ongelofelijke theorie over de “deslizamiento gravitacional” (aardverschuiving door de zwaartekracht).

Er is genoeg te doen in dit gebied vol contrasten.

We konden geen resultaten vinden die overeenkomen met uw zoekopdracht.