Het zuiden

Het zuiden van het eiland staat bekend om zijn prachtige zandstranden die je over heel de kustlijn vindt. Het benijdenswaardige klimaat en de zon die heel het jaar van de partij is, zorgen ervoor dat het water steeds warm genoeg is en dat je van watersporten en het ruime aanbod aan vrijetijdsactiviteiten kan genieten. Een uitstap naar een van de indrukwekkende landschappen van Zuid-Tenerife, een diner in een restaurant met terras aan de zee of een prettige dag in een themapark zijn slechts enkele opties die het zuiden biedt.

In Playa de las Américas, tussen Arona en Adeje, kun je genieten van een verscheiden aanbod aan bars, restaurants, cafés en discotheken, allemaal vlakbij het strand. Overdag is het beter om te ontspannen en je door het geluid van de zee te laten hypnotiseren, of een surf- of duikles te volgen met heel het gezin. De zone Costa del Silencio biedt verborgen baaitjes tussen prachtige kliffen met helder en lauw water dat zo typisch is voor de zuidkust van Tenerife.

Costa Adeje anderzijds valt op door haar winkelzones en boetieks en luxehotels en haar walvissen- en dolfijnenkolonies die voor de zuidkust leven en die je kan zien op een van de gespecialiseerde bootexcursies. En als je een avontuur zoekt met je gezin of vrienden, is het waterpretpark Siam Park de perfecte plaats: Van het golfslagbad en de bijna verticale glijbaan van 28 meter hoog krijgt zelfs de grootste durfal kippenvel terwijl de kleinsten zich vermaken in de speeltuinen of zeeleeuwen en hun grappige trucjes bewonderen. Het waterpretpark Aqualand en het bijbehorende dolfinarium bieden verscheidene attracties die je adrenaline de hoogte in jagen, maar er zijn ook opties om te ontspannen: laat je leiden door de stroming en de bubbels van de kunstmatige rivieren. Liefhebbers van dieren kunnen in Jungle Park een ideale dag doorbrengen, vooral in het gezelschap van de kleinsten: De shows van roofvogels en exotische vogels verrassen alle leeftijden, evenals de elegante jaguars en poema's in het park.

La Playa de las Vistas in Los Cristianos is een droomplaats om te zonnebaden, de typische gastronomie van Tenerife te proeven en in elk jaargetijde in de zee te zwemmen. Rust en ontspanning spelen de hoofdrol op een vakantie in Los Cristianos, tussen de beschermde landschappen van de Chayofita- en Guazabergen in de gemeente Arona. Andere populaire stranden zijn Los Cristianos en Los Tarajales. De haven van Los Cristianos ligt bovendien vlakbij het strand en is een uitstekend vertrekpunt om tijdens je verblijf op Tenerife andere eilanden te leren kennen.

Naast de indrukwekkende kliffen van Los Gigantes bevindt zich een toeristische plaats met dezelfde naam die rust, zon, strand en een spectaculair landschap biedt. Naast de luchthaven Reina Sofía bevindt zich het vissersdorp El Médano dat drukbezocht wordt door liefhebbers van windsurf en kitesurf en een rustige en familiale sfeer uitademt.