Berghut Altavista

Nationaal Park El Teide

Berghut Altavista, op 3.260 meter hoogte, ligt op het perfecte punt om van de mooiste zonsopgang van Tenerife te kunnen genieten, met de majestueuze schaduw van de vulkaan die over de Atlantische oceaan valt.

Het gebouw heeft drie slaapzalen met een totale capaciteit voor 54 wandelaars, plus badkamers zonder douche, keuken, opslagruimte en ziekenboeg. Je mag er slechts één nacht blijven en altijd met voorafgaande reservering. Bij de overnachting wordt warm beddengoed verstrekt, de gasten hoeven dus geen slaapzak mee te nemen.

Het verblijf in berghut Altavista biedt ook de mogelijkheid om het Telesforo Bravo-pad te volgen tot aan de krater om daar te genieten van de zonsopgang op de hoogste vulkaan van Europa. De alpinisten vertrekken meestal in de vroege ochtend om net bij zonsopgang op de top aan te komen en het pad vóór negen uur 's morgens weer te verlaten. Vanaf die tijd moet je immers een speciale gratis vergunning hebben die je op op de website van nationaal park El Teide kunt aanvragen.

De gemiddelde looptijd tot aan berghut Altavista over het Montaña Blanca-pad is ongeveer vier uur, en vandaar tot aan de top van El Teide is het nog eens twee uur lopen.

Adres
REFUGIO ALTAVISTA
Fax.: 0034 922 28 78 37