Route 6

Laag Zuid: Costa Adeje – Trasera de Los Cristianos – Las Galletas – El Médano – San Isidro – Granadilla – Carretera General del Sur – Los Cristianos – Costa Adeje

Routegegevens

  • Start: Costa Adeje.
  • Einde: Costa Adeje.
  • Lengte: 70 km.
  • Cumulatieve stijging: 1368 m.
  • Gemiddeld niveauverschil: 4,4%.
  • Maximale hoogte: 703 m.
  • Gemiddelde snelheid: 22 km/u.
  • Geschatte tijd: 3 u 10 min.
  • Moeilijkheidsgraad: Laag.

Deze rondrit begint en eindigt in de toeristische wijk Costa Adeje. Het tracé ligt in de zuidelijke zone van het eiland. Het is een vrij compleet traject, dat bestaat uit stukken die langs de kust lopen en andere stukken die het binnenland doorkruisen. Je kunt genieten van verschillende omgevingen en landschappen gedurende deze tour.

De route start op de Avenida Francisco Ucelay in Costa Adeje, daarna gaat het omhoog in de richting van de snelweg TF-5 om later rechtsaf te slaan om de TF-481 te nemen, richting San Eugenio. Deze weg loopt parallel aan de TF-5 tot ze zich op 1,25 kilometer van de route van elkaar scheiden. Hier sla je linksaf om de snelweg over te steken en de Avenida Austria te nemen. Op 4,25 kilometer van de route steek je nogmaals de snelweg over en neem je opnieuw de TF-481 tot het kruispunt met de TF-28 waar je rechtsaf slaat om over de TF-655 af te dalen. Het is een weg met gescheiden rijbanen en twee rijstroken per richting die je naar Los Cristianos brengt.

Zodra de TF-655 kruist met de Avenida Chayofita op een rotonde, moet je linksaf slaan en over de Avenida verder gaan. Bij de volgende rotonde sla je linksaf om weer op de TF-655 terug te komen. Via deze weg verlaat je het bewoonde gebied en bij kilometerpaal 8 sla je linksaf richting de TF-662. Vanaf hier kun je de berg Guaza zien aan je rechterhand. Deze weg gaat onder de snelweg TF-1 door en loopt daar een stuk parallel aan over een traject met wat flauwe heuvels en weinig verkeer.

Bij het kruispunt met de TF-66, sla je rechtsaf deze weg op, richting de zee, waar een bord Las Galletas aangeeft. Je bent nu op 100 meter boven de zeespiegel. Later ga je onder de snelweg TF-1 door in een onafgebroken afdaling tot Las Galletas, een kustplaats waar we aan de hoger gelegen kant langsfietsen. Daarna neem je de TF-652 in noordelijke richting. Er volgt een stijgend traject met flauwe hellingen die niet steiler dan 4% zijn. Eenmaal het dorp Guargacho voorbij, kom je opnieuw bij de snelweg TF-1 waar je rechtsaf slaat om de TF-655 richting Las Chafiras te nemen. Bij een grote rotonde ga je rechtsaf om over de TF-65 verder te fietsen richting El Guincho en Los Abrigos.

Op 28,5 kilometer van de route kom je aan in Los Abrigos, een kustplaatsje waar je verder fietst via de TF-643, die vrijwel vlak, parallel langs de kust loopt. Op 32 kilometer van de route ligt het Playa de la Tejita en daarnaast de Montaña Roja, dat een beschermd natuurgebied is. Nadat je deze berg achter je hebt gelaten, kom je bij El Médano, een onder toeristen populaire kustplaats en een geschikte plek om talrijke watersporten te beoefenen. We laten het dorp rechts liggen en je komt bij het kruispunt met de weg TF-64. We volgen deze weg richting de bergen, richting San Isidro. Dit traject stijgt voortdurend. Je blijft op deze weg en klimt naar Granadilla, op 640 meter hoogte met een gemiddeld stijgingspercentage van 6%.

Van deze plaats tot het einde blijf je op de TF-28 die nu praktisch geen stijgende trajecten meer kent, alleen nog maar vlakke stukken en afdalingen. Na het passeren van Charco del Pino en San Miguel kom je op 54 kilometer van de route bij het uitkijkpunt Centinela waar je uitzicht hebt over de hele zuidkant en de prachtige berg Centinela. Daarna, nadat je door de dorpen Valle San Lorenzo en La Camella bent gekomen, kom je op 64 kilometer van de route bij een verbinding naar de snelweg TF-1. Hier neem je de TF-481 (eenrichting parallelweg) naar Las Américas. Als je je weg vervolgt langs dezelfde parallelweg kom je op de Avenida Austria en daarna op de Avenida Europa. Aan het einde van de Avenida kom je bij een rotonde waar je rechtsaf slaat de TF-481 op. Vervolgens ga je onder de TF-1 door waarna je bij het eindpunt van de route komt na een fietstocht van 70 kilometer.

HoogtemetingHet weer vandaag
Maximum: 20º
Minimum: 14º
Adeje. Random showers can be expected all Friday long. In the evening there will be showers. Mild temperature dropping.