Route 5

Hoog Zuid: Costa Adeje – Trasera de Los Cristianos - Carretera General del sur – La Camella – Granadilla – Vilaflor – Arona – Trasera de Los Cristianos – Costa Adeje

Routegegevens

  • Start: Costa Adeje.
  • Einde: Costa Adeje.
  • Lengte: 62 km.
  • Cumulatieve stijging: 2332 m.
  • Gemiddeld niveauverschil: 5,8%.
  • Maximale hoogte: 1380 m.
  • Gemiddelde snelheid: 20 km/u.
  • Geschatte tijd: 3 u 05 min.
  • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld.

Deze rondrit met een lengte van 62 kilometer speelt zich af in het zuiden en westen van het eiland.

De route start op de Avenida Francisco Ucelay, in Costa Adeje. Vanaf daar gaat het omhoog in de richting van de snelweg TF-5 om later naar rechts te gaan om de TF-481 te nemen, richting San Eugenio. De weg loopt parallel aan de TF-5 tot ze zich op 1,25 kilometer van de route van elkaar scheiden. Op dit punt ga je linksaf om de snelweg over te steken en de Avenida Austria te nemen. Na 4,25 kilometer moet je de snelweg opnieuw oversteken om terug te keren op de TF-481 tot het kruispunt met de TF-28, waarover je de route vervolgt.

Je komt nu op een traject langs La Camella en Valle San Lorenzo waar je voortdurend moet klimmen met een gemiddeld stijgingspercentage van 5%. Op 20 kilometer van de route kom je bij het uitkijkpunt Centinela waar je kunt genieten van het uitzicht over de hele zuidkant en op de prachtige berg Centinela. Het hellingspercentage is vanaf hier de volgende 10 kilometer minder groot. Je komt door de dorpen San Miguel en Charco del Pino tot je op 29 kilometer van de route bij het dorp Granadilla komt. Daarna sla je linksaf en ga je de TF-21 op, richting Vilaflor. Het stuk tussen de twee dorpen is 13 kilometer lang en heeft een gemiddeld hellingspercentage van 6% met een maximaal percentage van 16%. Wanneer je in Vilaflor aankomt, ben je in een van de hoogstgelegen dorpen van Spanje, op 1.380 meter boven de zeespiegel. Dit is het hoogste punt van de route en je moet hier van richting veranderen om verder te rijden op de TF-51 richting Las Américas en Arona. De volgende 14 kilometers tot Arona zijn een pure afdaling met een gemiddeld dalingspercentage van 6%.

Je daalt af over de TF-51 en bereikt het dorp La Camella, waar je rechtsaf slaat, om de TF-28 te nemen richting Las Américas en Los Cristianos. Op 58 kilometer van de route kom je bij een verbinding naar de snelweg TF-1. Hier neem je de TF-481 (eenrichting parallelweg) naar Las Américas. Als je je weg vervolgt langs dezelfde parallelweg kom je op de Avenida Austria en daarna op de Avenida Europa. Aan het einde zie je een rotonde waar je rechtsaf moet slaan naar de TF-481, zodat je de TF-1 over kunt steken om bij het eindpunt van de route te komen op de Avenida Francisco Ucelay.

HoogtemetingHet weer vandaag
Maximum: 20º
Minimum: 11º
Adeje. It will be good weather all Saturday long. Temperatures will remain unchanged.