Route 7

Costa Adeje – Guía de Isora - Chío - Nationaal Park de Teide – Boca Tauce – Vilaflor – Granadilla – San Miguel – La Camella – Trasera de Los Cristianos – Costa Adeje

Routegegevens

  • Start: Costa Adeje.
  • Einde: Costa Adeje.
  • Lengte: 101 km.
  • Cumulatieve stijging: 3841 m.
  • Gemiddeld niveauverschil: 5,8%.
  • Maximale hoogte: 2360 m.
  • Gemiddelde snelheid: 20 km/u.
  • Geschatte tijd: 5 u 00 min.
  • Moeilijkheidsgraad: Hoog.

Deze route is een van de meest spectaculaire fietsroutes van het eiland. Gedurende 100 kilometer doorkruist deze route de kust, het binnenland en de bergen. De route heeft een typerend hoogteprofiel van dalen en stijgen dat heel comfortabel en motiverend is. Het is een rondrit die op dezelfde plek begint en eindigt.

Het startpunt ligt in Costa Adeje aan de Avenida Francisco Ucelay. Vanaf hier gaat het richting de Avenida Jardines del Duque en de Calle Agando om daarna het stedelijke gebied te verlaten en via de weg Caleta de Fañabé het agrarische gebied in te rijden. Zodra je ter hoogte van het dorp Adeje bent, volg je de Calle Charfa, aan de westkant van de snelweg TF-1, tot je bij het kruispunt met de TF-47 komt. Hier neem je de rotonde om verder te rijden via de TF-82, een parallelweg van de TF-1, richting het oosten. De route is tot dit punt een echte uitdaging omdat hij voortdurend omhoog gaat en dit ook blijft doen tot halverwege de tour.

Nadat je gehuchten als Los Menores en Tejina de Guía gepasseerd bent, brengt de TF-82 je naar de plaats Guía de Isora, op 17 kilometer van de route, op 570 meter hoogte. Na 21 kilometer van de route afgelegd te hebben, moet je rechtsaf slaan om de weg TF-38 te nemen richting het Nationaal Park El Teide. Er wachten 24 kilometer klim met een gemiddeld hellingspercentage van 5,6% en op sommige trajecten met maxima van 10%. Na 40,5 kilometer rijd je het Nationaal Park El Teide in.

Op 45,5 kilometer van de route ligt het uitzichtspunt Chío, waar je kunt genieten van een schitterend uitzicht op de Pico Viejo. Op dit stuk van de weg wordt de helling minder stijl en zijn er verschillende vlakke stukken en een kleine afdaling. Een ander strategisch punt van de route bevindt zich op 48,6 kilometer: Boca Tauce, een kruispunt waar je rechtsaf moet slaan om de TF-21 te nemen richting Vilaflor en Granadilla. Vanaf dit punt begint een onafgebroken afdaling tot het einde van de route met afdalingspercentages tot 11%. Tijdens deze route kun je vanaf verschillende punten genieten van fantastische uitzichten.

Zodra je Vilaflor bereikt, een van de hoogste dorpen van Spanje op 1380 meter hoogte, ga je verder over de TF-21 die door het hele dorp heen loopt. Daarna kom je op een dalend traject van 13 kilometer lang met een gemiddeld dalingspercentage van 6% en een maximum van 16% tot je Granadilla bereikt. Als je in het dorp aankomt, sla je rechtsaf en neem je de TF-28 richting San Miguel zoals aangegeven op het informatiebord.

Van hier tot het einde van de route volg je de TF-28 met vlakke stukken en afdalingen. De route gaat verder langs Charco del Pino en San Miguel. Nadat je door de dorpen Valle San Lorenzo en La Camella bent gekomen, kom je op 96 kilometer van de route bij een verbinding naar de snelweg TF-1. Hier neem je de TF-481 (eenrichting parallelweg) naar Las Américas. Als je je weg vervolgt langs dezelfde parallelweg kom je op de Avenida Austria en daarna op de Avenida Europa. Op het laatste stuk van de route kom je op een rotonde waar je rechtsaf moet slaan over de TF-481 om de TF-1 over te steken om bij het eindpunt van de route te komen.

Hoogtemeting

 

Het weer vandaag
Maximum: 22º
Minimum: 14º
Adeje. The sky will be covered by high and middle clouds on Monday morning. In the afternoon it will drizzle. At night, mostly clear skies, but more cloud cover will develop. Temperatures will remain unchanged.