Onvergetelijke stadswandelingen

Een manier om van de vulkanen van Los Dos Valles te genieten, is door de straten van de dorpen en stadjes te lopen.

Het historische centrum van La Orotava is charmant en prachtig. Er zijn zoveel plekken om te ontdekken dat je minstens één volle dag nodig hebt om ze allemaal goed te kunnen bekijken. In ieder geval moet je het Museo de Artesanía Iberoamericana, de Jardines del Marquesado de la Quinta Roja (of de Jardines de Victoria), de Casas Consistoriales en de Hijuela del Botánico, met plantensoorten van over de hele wereld, bezoeken. En vergeet ook niet het Casa de los Balcones, het Museo de las Alfombras en de Kerk van La Concepción, drie andere bezienswaardigheden.

Puerto de la Cruz is een van de belangrijkste toeristische centra van het eiland. Breng een bezoek aan de vissershaven, waar in de vroege ochtend nog steeds vers gevangen vis wordt verkocht.

Los Realejos met zijn oude gebouwen en kerken is zeker een bezoekje waard. Op 3 mei wordt er hier een spectaculair vuurwerk georganiseerd waarbij twee straten van het dorp, calle El Sol y calle El Medio, het tegen elkaar opnemen, om de bewondering van het publiek te winnen. Omdat er geen jury is, mag iedereen zeggen welk vuurwerk het beste was, wat uiteindelijk tot een spannende strijd leidt.

In het zuiden verbergen Arafo en Güímar authentieke architectonische juweeltjes in een klimaat dat uitnodigt om van hun schoonheid te genieten door aangename wandelingen te maken. En aan de kust is Puertito de Güímar ideaal om van de zee te genieten. ​