Laat je gaan in het midden van de natuur

Er zijn veel buitenactiviteiten die je aan je vakantie in Los Dos Valles kunt toevoegen. Het maken van wandelingen is een van de favorieten. Het voordeel is dat het terrein vrij vlak is (maar toch niet altijd) en deze sport niet zo veeleisend is als in andere delen van het eiland. De uitzichten tijdens de wandelingen zijn spectaculair.

Wandelroutes

PR-TF 35 Mamio-Pinolere. Er wacht je een wandeling tussen varens, tajinasten en kastanjebomen in het Reserva Natural Especial de Pinoleris, een natuurreservaat met een geweldige schoonheid en natuurlijke waarde.

PR-TF 40 Ladera de Tigaiga​. Het startpunt ligt op het plein van de kerk van Santiago Apóstol in de Realejo Alto. Het biedt een van de beste uitzichten op het Corona Forestal en de vallei van La Orotava.

Malpais de Güímar. Dit bijzondere natuurreservaat biedt een landschap vol tabaiba (koning-jubawolfsmelk) en cardón (kandelaberwolfsmelk) die op lavatongen groeien.

SL TF 294 Los Brezos. De route loopt voornamelijk door medianías, wat landbouwgebieden zijn en waar je eeuwenoude hulpmiddelen, zoals watervoorzieningen, kanalen, watertoevoerpunten, bronnen, vijvers, enz. en tevens de waardevolle hermitage van San Isidro tegenkomt.

SL TF 292 Samarines. Het pad loopt parallel aan de kust, tussen stranden en kliffen. Je vindt er indrukwekkende blaasgaten waar het zeewater met grote kracht doorheen wordt gestuwd, alsof het water was dat uit een onder druk staande brandweerslang wordt gespoten. Het is ook een perfecte manier om meer te weten te komen over de geschiedenis van de Maagd van Candelaria.

De wandelpaden downloaden​

Naast het maken van wandelingen kun je in Los Dos Valles ook watersporten, zoals duiken of surfen, beoefenen. Fietsen (met routes voor alle niveaus) en parapenten, met de beste plekken op het eiland voor het opstijgen, maken ook deel uit van het aanbod.

Download de lijst aanbieders van actief toerisme

​​