Zonder twijfel amusement

Wie had gedacht dat je piramides op Tenerife zou vinden? De Noorse ontdekkingsreiziger Thor Heyerdahl ontwierp het Parque Etnográfico Pirámides de Güímar. De belangrijkste attractie zijn de intrigerende piramides uit vulkanische steen die op astronomische wijze volgens de zomer- en winterzonnewende zijn gerangschikt. Het zijn zes piramides die door enkele theorieën in verband worden gebracht met esoterische overtuigingen, zodat je in een intrigerende halo terechtkomt en een ander soort uitstapje zult ervaren.

Vlotten, zoals de Kontiki, waarmee Heyerdhal de oceaan overstak om de relatie aan te tonen tussen volkeren die duizenden kilometers van elkaar gescheiden waren, maken de ervaring compleet.

Hier mag je ook het archeologische museum van Puerto de la Cruz, met overblijfselen van de eerste inwoners van het eiland en het Centro Alfarero van Las Miquelas in Candelaria niet missen. Je kunt deze ambachtslieden die klei bewerken om er prachtige kruiken en andere gebruiksvoorwerpen van te maken, uren gadeslaan.

De lijst met musea downloaden​