Zo zag de wereld er eerst uit

Op het Tenomassief, in het hart van dit gebied, bloeit een van de uitgestrektste laurierbossen van Tenerife. Het is een weelderige, bosachtige begroeiing uit het tertiair, dat slechts op enkele plaatsen in de wereld heeft kunnen overleven, en we raden je dan ook aan hier optimaal van te genieten. Het wordt bevolkt door acebiños (ilex canariensis), laurierbomen en viñátigos (persae indica), overdekt met mossen en korstmossen die een geheel vormen met de boom.  

Wanneer je verder doorloopt over de droge bladeren die een herfsttapijt vormen, kun je, met een beetje geluk, enkele vogelsoorten tegenkomen, zoals het Tenerifse goudhaantje, het roodborstje of de Bolles laurierduif. Let goed op je hoofd, omdat er hier laaggroeiende struiken met veel takken voorkomen!

Heb je het weleens van opzij zien regenen? Een zeer merkwaardig fenomeen van het laurierbos is de horizontale regen, waar de regendruppels op 400 tot 1.500 meter hoogte worden gevormd en alles doordrenken. Je hebt een regenjas nodig om droog te blijven want een paraplu helpt niet.