Het oude territorium

Tenerife, zoals we dat nu kennen, is onstaan in de loop van verschillende tijdperken en dit is het eerste daarvan. Zeven miljoen jaar geleden, toen enorme hoeveelheden lava in het westelijk deel werden afgezet, verrees het eiland vanaf de bodem van de zee.

De vulkanen van de Montaña de Taco en van Trevejo (die Garachico in 1706 met de grond gelijk maakte) zijn, samen met de spectaculaire Acantilado de Los Gigantes en de ravijnen van Masca en Carrizales, indrukwekkende bewijzen daarvan.

Het Territorio Antiguo, het “Oude Gebied” omvat het noordwesten van Tenerife en is zeven miljoen jaar geleden ontstaan. Het is het “oudste” gedeelte van het eiland.

Het landschap van dit gebied wordt doorsneden door diepe ravijnen, die de indruk wekken dat ze vakkundig zijn uitgegraven. De zeer hoge kliffen vormen een ander bouwwerk van de natuur, waar toeristen gewoonlijk diep van onder de indruk zijn, hoewel er ook subtielere dingen te zien zijn. Zoals de dikke, mysterieuze mist die vele dagen van het jaar over haar valleien en berghellingen glijdt, of de uitroepen van verwondering die de zonsondergang ontlokt en de lucht in dramatische oranje, rode en gele tonen hult.

Wij raden je aan om het park "Puerta de Tierra" van Garachico te bezoeken, een van de weinige gebouwen dat de uitbarsting van de vulkaan Montaña Negro heeft overleefd. En vergeet ook de kust van Los Silos niet, die je een unieke blik gunt op de ontmoeting tussen de vulkanische kust en de zee. Behalve de kust te bewonderen, kun je er ook op een verfrissende manier van genieten: zwemmend in de natuurlijke zwembaden.Om je van een perfecte ervaring te verzekeren kun je contact opnemen met verschillende bedrijven die activiteiten in de natuur en culturele excursies aanbieden rond het thema van de vulkanen.

Naast de trekpleisters met betrekking tot het landschap en de oorsprong van dit gebied, zijn er voldoende andere activiteiten die je vakantie onvergetelijk zullen maken.