Algemene kenmerken

Het Territorio Antiguo, het 'ude Gebied' omvat het noordwesten van Tenerife en is zeven miljoen jaar geleden ontstaan. Het is het oudste deel van het eiland.

Het landschap van dit gebied wordt doorsneden door diepe ravijnen, die de indruk wekken zorgvuldig te zijn uitgehouwen door een erg geduldig persoon. De zeer hoge kliffen vormen een ander bouwwerk van de natuur, waar toeristen gewoonlijk diep van onder de indruk zijn, hoewel er ook subtielere dingen te zien zijn. De dikke, mysterieuze mist die vele dagen van het jaar over haar valleien en berghellingen glijdt, of de uitroepen van verwondering die de zonsondergang ontlokt en de lucht in dramatische oranje, rode en gele tonen hult.

We raden je aan het Puerta de Tierra park van Garachico te bezoeken, waar een van de weinige gebouwen staat dat de uitbarsting van de vulkaan Montaña Negro heeft overleefd. En vergeet ook de kust van Los Silos niet, die je een unieke blik gunt op de ontmoeting tussen de vulkanische kust en de zee. En behalve de kust te bewonderen, kun je er ook op een verfrissende manier van genieten: een dip in een van de natuurlijke poelen.

Om je van een perfecte ervaring te verzekeren, kun je contact opnemen met verschillende bedrijven die natuur- en culturele activiteiten aanbieden rond het thema van de vulkanen. ​