Voortreffelijke keuken en wijnen

Een van de favoriete hobby’s van de bevolking van Tenerife, als je dat zo kunt noemen, is uit eten gaan. Misschien bestonden er eerst de restaurants en guachinches en vulde het eiland zich pas daarna met inwoners die zich gretig de huisgemaakte gerechten goed lieten smaken, of misschien was het juist andersom.

Maar de praktijk laat zien dat de honderden eetgelegenheden, die verspreid liggen op het noordelijk deel van het eiland gedurende weekends stampvol zitten. Ze serveren niet alleen huisgemaakte maaltijden, gebaseerd op traditionele gerechten ­ die vele een thema hebben gegeven dat verwijst naar de vulkanische oorsprong -, maar ook wijn, gemaakt van druiven afkomstig van het eiland. De Tacoronte-Acentejo produceert heerlijke wijnen en ze uitproberen is een meer dan appetijtelijk vooruitzicht. Dus het enige wat je hoeft te doen om van al deze heerlijke wijnen en smakelijke recepten te genieten, is een van de restaurants te kiezen in de lijst die we je hier geven.

Een belangrijke plaats binnen de gastronomie van dit deel van het eiland wordt ingenomen door producten, zoals kastanjes, amandelen en goudrenetten, die kleur geven aan haar landbouwgronden.

Restaurants en wijnkelders downloaden