Uitzichtpunten legendarische vulkanen

Uitzichtpunten zijn altijd een goede referentie wanneer je een gebied bezoekt. Ze geven je een overzicht van het landschap en helpen je de vulkanische processendie het landschap vorm gegeven hebben, beter te begrijpen. Het zijn ook magnifieke plekken om je te ontspannen en te genieten van de indrukwekkende vergezichten.

Mirador de La Crucita (Parque Nacional de la Corona Forestal). Een bevoorrechte plek om je voor te stellen hoe 300 jaar geleden de Caldera de Pedro Gil een daverend geluid voortbracht toen die hij uitbarstte. De lava sleepte alles mee wat het op zijn weg vond, zoals huizen en gewassen.

Mirador de los Volcanes (Parque Nacional del Teide). Vier vulkanen en vier erupties. Eind 1704 en begin 1705 werden de vulkanen van Siete Fuentes, Fasnia, Arafo en Garachico weer actief na een periode van zes maanden. De plaatselijke bevolking kon het niet geloven. Ze dachten dat het een zaak van de duivel was en noemden 1704 het jaar van de aardbevingen.

Mirador de Ucanca (PN del Teide). Middeleeuwse zeelieden noemden Tenerife het 'eiland van de hel' vanwege de mysterieuze indruk die de Teide op hen maakte. Hoewel wetenschappers en natuurkundigen beetje bij beetje haar geheimen hebben ontrafeld, is het enigmatische gevoel van toen nog niet verdwenen. Dit is precies wat mensen voelen bij het zien van het panorama dat dit uitzichtpunt biedt.

Mirador de las Narices del Teide (PN del Teide). In 1798 kwam de vulkaan Chahorra tot een uitbarsting die 100 dagen en nachten aanhield. Dit maakte een einde aan het duistere bijgeloof om plaats te maken voor wetenschappelijke kennis dankzij de vele reizen en expedities die naar de top werden georganiseerd. Een stop hier stelt je in staat om de uitzonderlijke waarde van de natuur van deze omgeving beter te leren kennen. Prent van Humboldt

Mirador de Los Poleos (Santiago del Teide). Dit punt geeft een perspectief op de noordwestelijke rug van het eiland waar de meeste van de recente uitbarstingen hebben plaatsgevonden. Christoffel Columbus heeft er zelfs enkele gezien toen hij langs de eilanden voer op weg naar Amerika. Dit is de meest waarschijnlijke plek voor een toekomstige episode van vulkanische uitbarstingen.

Mirador de Garachico (El Tanque). 11 dagen nadat een lavatong de haven van Garachico had bedolven, werd een tweede lavastroom door de kliffen gekanaliseerd en zorgde ervoor dat ook een groot deel van het dorp verdween. Vanaf dat moment werd de belangrijke overzeese exportroute verlegd naar Puerto de la Cruz en Santa Cruz de Tenerife.

Uitzichtpunten downloaden