Wandelroutes en wandelingen

Zoals op heel het eiland vind je hier honderden paden. De GR-131, die deel uitmaakt van de E-7, een van de 11 Europese lange afstandspaden, is een uitstekende optie. Op het traject over het eiland doorkruist deze route het hooggelegen gebied van Tenerife van noord naar zuid. De route begint bij Anaga loopt via La Esperanza en eindigt in Arona. Met een lengte van 83 kilometer is het de langste route die je op het eiland zult vinden.

Als je het rustiger aan wilt doen, kun je het wandelpad Los Guardianes Centenarios in Tacoronte verkennen. Het biedt je een rustige wandeling tussen de “viñátigos” (persea indica, een lauriersoort), een endemische plantensoort van meer dan een eeuw oud, die voorkomt in Macronesië (een gebied in de Altlantische Oceaan waartoe de Canarische Eilanden behoren).

De actievelingen kunnen ieder jaar meedoen aan een sportieve bergloop door de natuur, de Tenerife Bluetrail, die van de kust de bergen inloopt en die zich in haar korte bestaan al een vaste plaats heeft verworven op de kalender van dit soort evenementen.

Wandelroutes

Route Siete Cañadas. Deze route heeft een grote landschappelijke, geologische en biologische waarde met een enorme biodiversiteit wat betreft flora en fauna. Het vormde deel uit van de Chasna-weg die door de Guanches werd gebruikt om het eiland over te trekken. Het beste seizoen om deze route te maken, is het voorjaar of begin van de zomer omdat dan de rode 'tajinastes' in bloei staan.

Route Roques de Garcia. Dit is een circulaire route langs de Roques de García. De rots van Cinchado is zeer spectaculair, zoals hij oprijst en de zwaartekracht schijnt te tarten, en het bewijs hiervan is dat het een van de meest gefotografeerde plaatsen van het Parque Nacional del Teide is.

Samara. Je komt in een van de minst bekende zones van het Park, waar je enkele plantensoorten van het hooggebergte van de Canarische Eilanden, zoals brem, pijnbomen en codeso (een endemische bremsoort), aantreft. Ook kun je hier verschillende vulkaankegels zien: Samara, La Botija, Adara, enz.

Vulkaan de Fasnia. De erupties van deze vulkaan behoorden tot de meest historische van de Canarische Eilanden, waarbij de lava uit drie verschillende kraters naar boven kwam binnen de zeer korte tijd van minder dan twee maanden. Zo werden de vulkanen Siete Fuentes, de Fasnia en de Las Arenas gevormd.

Wandelroutes downloaden