Een wandeling door een ondergronds labyrint

Dit is vijfde langste vulkanische tunnel van de wereld -de anderen liggen op Hawaï- maar de enige op aarde in zijn soort. La Cueva del Viento (de Grot van de Wind) bevindt zich in Icod de los Vinos en is, met zijn lengte van 17 kilometer, de langste vulkanische tunnel van Europa. Hij werd gevormd door een lavastroom waarvan de buitenste lagen eerder afkoelden dan de lava binnenin. Dit gebeurde 27.000 jaar geleden tijdens de eruptie van de vulkaan Pico Viejo, aan de voet van de Teide.

De gevormde buis van de Cueva del Viento bereikt op zijn ruimste trajecten een hoogte van 17 meter, gemeten vanaf de grond tot aan het plafond en er zijn punten waarop hij 60 meter onder de grond ligt.

Ontdek enkele van de meer dan 100 insectensoorten waarvan het merendeel geen ogen heeft, maar dat is ook niet nodig in een omgeving waar nog geen zonnestraaltje binnendringt. Dit is een excursie die we je echt aan kunnen raden, omdat je de verborgen wereld van dit labyrintisch netwerk van tunnels, verdeeld over drie verschillende niveaus, kunt ontdekken. Het spannendste moment breekt aan, wanneer de gids iedereen vraagt de lamp op de helm uit te doen en een paar minuten te mediteren in het pikkedonker en in volkomen stilte. Dit lijkt het meest op het grote 'niets'. Iets onvergetelijk!

​​​