Wandelen en andere sporten om in vorm te raken

De route Los Escurriales brengt je naar de rand van het Paisaje Lunar (maanlandschap) in het Parque Natural de la Corona Forestal. Dit behoort tot een van de spectaculairste routes van het eiland. Door de slanke, spitse bergen, ontstaan onder invloed van regen en wind, lijkt het alsof je op een andere planeet rondloopt. Er zijn nog veel meer routes die we aan kunnen bevelen, waaronder die van de Chinyero en de route om de oude vulkaan Montaña las Lajas.

Ook staan er verschillende activiteiten tot je beschikking om op een actieve manier te genieten van het vulkanisch landschap.  Neem de mountainbike en waai lekker uit in de omgeving van Erjos of laat je leiden door experts en ga naar de Mirador de Lomo Molino, hun favoriete starthelling, voor een vlucht met een parapente.

Wandelroutes

PR-TF 43 San José de Los Llanos-Montaña Chinyero. Je gaat van een lommerrijk pijnbomenbos naar een spectaculair vulkaanlandschap. De route begint bij de vulkaan Trevejo (of Arenas Negras), die Garachico bedolf tijdens haar uitbarsting en eindigt bij de vulkaan Chinyero. Hier is een versteend lavameer ontstaan en het is indrukwekkend om er doorheen te lopen.

PR-TF 43.3 Santiago del Teide-Montaña Chinyero. Deze route laat je genieten van amandel-, pruimen- en vijgenbomen afgewisseld door velden met muntplanten om daarna een vulkanisch landschap te bereiken. Probeer je bij je bezoek aan de vulkaan Chinyero eens voor te stellen hoe de uitbarsting van 1706 aanvoelde.

PR-TF 72 Vilaflor-Paisaje Lunar-Vilaflor​. Deze route leidt je naar het zonderlinge Paisaje Lunar (maanlandschap), waar je torens van wit zand vindt die gedurende honderden jaren zijn gepolijst door wind en water. Dit is een van de attractieve punten op een wandeling die je ook langs enkele verlaten constructies leidt, zoals het huis van Los Llanitos.

De wandelpaden downloaden

​​​