Geniet van een rijke en gevarieerde keuken

De gastronomie van dit gebied is rijk en gevarieerd en gerechten bereid met veel verse groenten, zoals goed gevulde soepen of stoofpotten, voeren de boventoon. Ga dus snel een restaurant binnen en laat het je smaken!

Honing is een van de sterproducten, omdat door het milde klimaat de bijen het hele jaar door kunnen produceren. Er zijn veel verschillende smaken, maar vooral die van endemische planten- en bloemensoorten, waaronder bremsoorten, de tajinaste (echium wildpretii) of de chahorra (sidiritis dendro), kunnen we je absoluut aanraden. Ze maken van elk gerecht een zoet, aangenaam moment. Wanneer je er plaats voor hebt in je koffer, kun je zo’n potje meenemen naar huis. Waar kun je ze kopen? Je kunt honing kopen in Casa del Vino, gespecialiseerde winkels of op markten.

Een andere activiteit die te maken heeft met de gastronomie, is een bezoek aan een van de agrarische coöperaties, waar je kunt leren hoe de vulkanische bodem van invloed is op de producten.

Noten en andere niet geïrrigeerde gewassen zijn ook erg belangrijk in dit deel van het eiland, waarbij er vooral amandelen en vijgen te vinden zijn.

Neem plaats in een van de restaurants en laat je smaakpapillen kennis maken met de nieuwe verleidelijke smaken van de op vulkanen geïnspireerde, traditionele gerechten.

Restaurants en wijnkelders downloaden