Uitzichtpunten in het Land van Contrasten

Tijdens je verblijf hier moet je minstens een paar van de uitzichtpunten bezoeken.

Uitzichtpunt Pino Gordo (Parque Natural de la Corona Forestal). Hier leeft de dikke Canarische Pijnboom. Die boom, die enkele eeuwen oud is, is getuige van het ontstaan van de nieuwe vulkanen van het eiland.

Uitzichtpunt Sendero Las Lajas (Parque Natural de la Corona Forestal). Dit uitzichtpunt biedt een schitterend panorama over het zuidelijke punt van Tenerife, waarbij het oudste massief van het eiland, de Roque del Conde, en andere vulkanen, zoals Ifonche en Trevejos, een belangrijke rol opeisen. Hier kun je goed zien hoe de Canarische pijnboom de vulkanische grond heeft gekoloniseerd.

Mirador de las Narices del Teide (PN del Teide). Pico Viejo is een van de indrukwekkendste kraters van Las Cañadas. Hij ontstond 200.000 jaar geleden en tijdens zijn laatste uitbarsting spuwde hij zwarte lava uit, dat bekend staat als Chahorra of Las Narices del Teide. Absoluut een bezoek waard!

Uitzichtpunt Montaña Samara (PN del Teide). Vanaf de top van de vulkaan Samara heb je zicht op een recente vulkaan, die deel uit maakt van de meest actieve zone van Tenerife, la Dorsal de Abeque. As, lava, vulkanische bommen, kraters, enz. zorgen voor een openluchtmuseum van het binnenste van onze aarde en van de vorming van het eiland.

Uitzichtpunt Chirche-Guía de Isora. Na de, soms heftige, uitbarstingen, koloniseren kleine dieren en planten het terrein. Het zijn insecten, korstmossen en mossen die de overgangsfase vormen naar grotere soorten met daarna de mens, die zich in gehuchten, zoals Chirche, vestigen.

Uitzichtpunt Los Poleos-Santiago del Teide. Je hebt hier een goed uitzicht over de noordoostelijke bergrug van Tenerife. Hier heeft het grootste deel van de recente vulkaanuitbarstingen plaatsgevonden.

Uitzichtpunt Valle Santiago-Santiago del Teide. De groep vulkanen die je vanaf dit punt ziet, staat bekend onder de naam Dorsal de Abeque, het meest actieve vulkanische deel van het eiland. Maar maak je niet ongerust over de veiligheid van het eiland en haar bewoners. Wetenschappers meten maandelijks de seismische en vulkanische activiteit.

Uitzichtpunt Garachico. Met een tussenpoos van 11 dagen maakte de vulkaan Trevejo in 1706 eerst een eind aan de haven van Garachico en daarna bijna het hele dorp. Vanaf dit punt zie je de lavatongen die herinneringen aan deze tragische gebeurtenis oproepen.

Uitzichtpunten downloaden