Bodega Comarcal Valle de Güímar (Brumas de Ayosa)

De Bodega Comarcal Valle de Güímar ligt in de gemeente Arafo, op de weg omhoog naar de Teide. Omringd door de natuur, het platteland en de stilte, heb je vanaf hier het beste uitzicht op Valle de Güímar.

Bezoekers kunnen de architectonische schoonheid van de wijnkelder bewonderen. Een persoonlijke expert verklaart het verwerkingsproces van de verschillende soorten wijn, waaronder het ontstaan van de mousserende wijn via de champagnemethode en eindigt met de degustatie van de wijnen.

De wijnmakerij ontstond in 1989 door de samenwerking van 15 wijnbouwers die ervan overtuigd waren dat dit de manier was om hoogwaardige wijnen te produceren. Ze produceerden op dat moment 15.000 flessen wijn. Vandaag zijn er 152 wijnbouwers die het hele jaar door hard werken in hun wijngaarden op boerderijen op vulkanische grond tussen 300 en 1500 meter (enkele van de hoogste in Spanje), in moeilijk toegankelijke gebieden, niet-mechaniseerbaar en zonder irrigatiewater: een verbazingwekkend voorbeeld van heroïsche wijnbouw.

De wijnmakerij produceert zijn wijnen onder de merken Brumas de Ayosa en Pico Cho Marcial, een eerbetoon aan de natuurmonumenten van Valle de Güímar, onder de kwaliteitscertificering van de aanduiding van herkomst Valle de Güímar (Arafo, Candelaria en Güímar). In zijn carrière heeft hij talrijke regionale, nationale en internationale bekroningen gekregen. De wijnmakerij is een referentie op vlak van witte wijnen, vooral de fruitige Brumas de Ayosa (blauwe fles). Ze maakten bovendien een van de eerste mousserende brut nature en de eerste mousserende brut nature “reserva” van de Canarische Eilanden.

Diensten

-Begeleid bezoek met persoonlijke expert van de wijnkelder (reserveren aanbevolen)

-Degustatie van wijnen in de proeverijzaal

-Wijnwinkel

-Restaurant naast de wijnkelder (lunch van donderdag tot zondag)

-Activiteiten rond de wijnwereld

-Proeverijcursussen

-Multifunctionele ruimte voor cursussen en vergaderingen

-Evenementen (je beschikt over de voorzieningen van de wijnkelder voor de uitvoering van evenementen, congressen, enz.)

Adres
BODEGA COMARCAL VALLE DE GUIMAR
CTRA. SUBIDA LOS LOROS, KM 4,5 38500 ARAFO