Bodegas Insulares de Tenerife

Wijnkelder gelegen in Noord-Tenerife

De wijnkelder heeft 660 wijnbouwpartners uit de regio Tacoronte-Acentejo en dankzij hun zorgvuldige aandacht voor hun wijnstokken worden er jaarlijks voortreffelijke wijnen gemaakt.
Na strenge controles op de rijping van de druiven in het veld wordt elk proces met maximale zorg uitgevoerd. De bedoeling is dat de wijn volledig trouw blijft aan de druif waarvan hij afkomstig is, om zo een unieke kwaliteit en eigenschappen te verkrijgen. De huidige capaciteit bedraagt ​​17.000 hectoliter

Dankzij de toegepaste technologie en strenge kwaliteitscontroles kunnen uitstekende wijnen gemaakt worden die groot prestige hebben bereikt zowel op de eilanden als in het buitenland en al vele nationale en internationale prijzen hebben gekregen.

De rode wijnen: worden gemaakt met de Canarische variëteiten Listán Negro (95%) en Negramoll (5%). De wijnoogst vindt plaats van eind augustus tot eind oktober (in overeenstemming met hun positie boven de zeespiegel). Voor de maceratie worden de volledige druiventrossen luchtdicht afgesloten in een tank gedurende 6-8 dagen, daarna worden ze voorzichtig geperst.
De witte wijnen: de wijnoogst begint eind augustus. Ze worden gemaakt met de druif Listán Blanco en de volledige druiventros wordt voorzichtig geperst.
De roséwijnen: worden gemaakt met de druif Listán Negro. Na 6 uur koude maceratie worden ze voorzichtig geperst.
Lijst met bekroningen voor de Bodegas Insulares-wijnen in 2003: Gouden Vinalia voor de Humboldt Tinto 00 op de wijncompetitie Vinalies Internationales van Parijs; Zilveren Zarcillo voor de Viña Norte Tinto Vendimia Seleccionada 01 op de internationale wijncompetitie Concurso Internacional Zarcillo; Gouden medaille voor de Viña Norte Tinto Vendimia Seleccionada 2.000 op de wijncompetitie Concours Mondial van Brussel; Gouden medaille voor de Viña Norte Tinto Vendimia Seleccionada 01 en gouden medaille voor de Viña Norte Tinto Crianza 00 op de internationale wijncompetitie van Ljubljana (Slovenië); Grote gouden medaille voor de Viña Norte Tinto Maceración Carbónica 02; Gouden medaille voor de Viña Norte Tinto Vendimia Seleccionada 01 en bijzondere onderscheiding voor de Viña Norte Tinto Crianza 00 op de regionale wijncompetitie Agrocanarias; 3e prijs voor de Viña Norte Vendimia Seleccionada 2001 op de 16e regionale wijncompetitie Alhóndiga.

Adres
BODEGAS INSULARES DE TENERIFE
C/ Vereda del Medio, 8B 38350 TACORONTE
Fax.: 0034 922 57 00 43