Hoofdstedelijk gebied

Het grootstedelijke gebied is het kloppend hart van Tenerife. In Santa Cruz en La Laguna vind je het culturele, winkel- en vrijetijdsaanbod van het eiland, naast een waardevol historisch en architecturaal erfgoed, musea en ruime parken en pleinen. In deze twee perfect gecommuniceerde grootste steden van Tenerife worden traditie en moderniteit vermengd. Ze bieden ook indrukwekkende natuurlijke landschappen en stranden.

San Cristóbal de La Laguna is de enige stad op de Canarische eilanden die door de UNESCO als Werelderfgoed is gecatalogiseerd. Ze combineert de essentie van een statige Canarische stad met de Amerikaanse koloniale sfeer, met ruime voetgangersstraten en gebouwen van meerdere eeuwen oud. In de rust van deze stad vermengen de monumenten en herenhuizen zich met het moderne leven, het vrijetijds- en winkelaanbod en de universitaire sfeer die zo kenmerkend is voor La Laguna. De toerist kan de charmes van deze stad ook verkennen via een gratis geleide wandeling langs verschillende historische gebouwen en voetgangersstraten, of op een zonovergoten terras uitrusten naast een van de bijzondere monumenten bij een verkwikkende koffie of frisdrank. Aan de kust van San Cristóbal de La Laguna hebben we meerdere zwemzones, zoals de populaire zwemvijvers van Bajamar en Punta del Hidalgo.

Het aangename klimaat van Santa Cruz en de winkelzones in de open lucht maken van deze stad de beste plaats om te shoppen en van het grote gastronomische aanbod te genieten. Van de talrijke winkels van de Castillostraat tot aan de restaurants met internationale keuken in het historische stadsdeel, via de lanen en parken vol tuinen... Santa Cruz heeft voor elk wat wils. Het is onmogelijk om je te vervelen tijdens een bezoek aan het indrukwekkende Auditorium na een lekkere portie "papas arrugadas" met "mojo" op de populaire Plaza de España, of als je uitrust in de schaduw van de bomen in het García Sanabriapark na een middagje shoppen. Een bezoek aan het Guimerá-theater of de kleurrijke markt Nuestra Señora de África in het centrum van de stad is ook een onvergetelijke ervaring. In Santa Cruz vind je de bekende toeristische bus Santa Cruz de Tenerife City View​ waarmee je door de straten kunt rijden en de monumenten op een comfortabele en gemakkelijke manier kunt ontdekken. Op enkele kilometers van het centrum van de stad bevindt zich het Teresitas-strand dat 1.300 meter lang is en tegen het getij en de stromingen beschermd wordt door een stenen golfbreker.