TEA, Tenerife Espacio de las Artes

Kunstcentrum in Santa Cruz-La Laguna

Dit gebouw, ook bekend onder de afkorting TEA, is een ontwerp van de Zwitserse architecten Herzog & De Meuron en architect Virgilio Gutiérrez uit Tenerife, in opdracht van het eilandbestuur. Het Instituut Óscar Domínguez is hier gevestigd, naast het Fotografiecentrum Isla de Tenerife en de openbare bibliotheek. Dit maakt van Tenerife Espacio de las Artes een unieke culturele instelling op de eilandengroep, met een oppervlakte van 20.622 m2.

Diagonale elementen spelen de hoofdrol in dit gebouw, met hellende vloeren tussen de verschillende niveaus die in elkaar overlopen via glazen deuren en gangen. Meer dan 1.200 kleine beglaasde openingen met verschillende afmetingen en vormen in de buitenwand geven de ruimte een zeer dynamisch uiterlijk, zowel binnen als buiten.

Het centrum opende zijn deuren in 2008. Sindsdien hebben er onder andere werken van Warhol, Ansel Adams, Patti Smith, Carlos Schwartz, Dorothea Lange en Henry Moore op het artistieke, cinematografische en muzikale programma gestaan. Ook de fotografiecollectie van Ordóñez Falcón wordt hier bewaard, een van de belangrijkste privécollecties in Europa, alsook de grootste collectie van de surrealistische schilder van Tenerife Óscar Domínguez.

Diensten

Openingstijden tentoonstellingsruimte:
dinsdag tot zondag: 12.00 - 20.00
Maandag gesloten (behalve op feestdagen)

Openingstijden bibliotheek:
24 uur per dag, alle dagen van de week​

Adres
TEA (TENERIFE ESPACIO DE LAS ARTES)
Avda. de San Sebastián, nº 10 38003 SANTA CRUZ DE TENERIFE