Ibero-Amerikaans ambachtsmuseum van Tenerife - MAIT

Museum in Noord-Tenerife

Het museum van Ibero-Amerikaanse ambachten van Tenerife (MAIT) is gevestigd in La Orotava, in het voormalige klooster van San Benito Abad uit de 17e eeuw, beheerd door de orde van de Dominicanen (tegenwoordig het voormalige klooster van Santo Domingo). Het valt onder de verantwoordelijkheid van het eilandbestuur van Tenerife.

In de 18e eeuw werd dit klooster een van de belangrijkste van de provincie vanwege de schoonheid ervan (de stenen toegangsboog, de kloostergang, de houten plafonds, de stenen trap), deels het werk van de Canarische architect, beeldhouwer en vergulder Antonio de Orbarán.

Om meer bekendheid te geven aan de ambachtelijke beroepen, is er een grote permanente tentoonstelling ingericht die representatief is voor alle Ibero-Amerikaanse ambachten, zowel bestaande als inmiddels verdwenen ambachten, met speciale aandacht voor de Canarische eilanden. De voorbeelden komen uit grote collecties die door sponsorinstellingen afgestaan zijn, naast de stukken die door het centrum zelf zijn verworven en giften van particulieren. Een bewijs hiervan is bijvoorbeeld de indrukwekkende collectie "Volkskunst in Amerika en de Filipijnen", de Regionale Prijzen voor Canarisch Ontwerp en Handwerk, de volksinstrumenten van Spanje en Amerika of de Spaanse pottenbakkerskunst.​

Diensten

- Rondleidingen: “Las Noches del Mait" (De nachten van het MAIT) (http://laorotavarutas.blogspot.com.es/);

- Ambachtelijke cursussen;

- Onderzoek en documentatie;

- Schoolseizoen: rondleidingen en didactische workshops;

- Reizende tentoonstellingen;

Diensten

Openingstijden: ​

  • Maandag - vrijdag van 10.00 tot 15.00 u.
  • Zaterdag van 10.30 - 13.30 u.
Adres
Ibero-Amerikaans ambachtsmuseum van Tenerife - MAIT
Convento de Santo Domingo
C/ Tomás Zerolo, 34. Villa de La Orotava

Fax.: <p>922.33.58.11</p>