10. Toegang tot de krater van de Teide Telesforo Bravo pad

Technische informatie

Routebeschrijving

Voor de veiligheid van de bezoeker en het behoud van het gebied zijn beperkende maatregelen genomen, waardoor je uitsluitend met een toegangsbewijs de wandeling van La Rambleta (3.550 m) naar de top (3.718 m) kunt maken. Het pad van La Rambleta naar de top van de Teide is goed aangelegd en de moeilijkheid ligt in de steilte van de klim, waarvan de helling tot 60% gaat, en in de aanzienlijke hoogte, want je begint de wandeling op 3.550 m. Het wordt aanbevolen om rustig te lopen en af en toe even te stoppen om op adem te komen. Eenmaal aan de top geniet je, als er niet teveel wolken zijn, van een magnifiek uitzicht over Tenerife en de omliggende eilanden. Het pad is genoemd naar Telesforo Bravo, een beroemde Canarische geoloog, die door velen wordt beschouwd als de vader van vulkanologie van de Canarische Eilanden. In de omgeving van de krater zie je fumarolen, die ons eraan herinneren dat de vulkaan niet dood is.

Hoogteprofiel

Altimetría 10. Acceso cráter del Pico del Teide. Sendero Telesforo Bravo 

Check voor de zekerheid van tevoren wat de staat is van het pad.

De verantwoordelijke beheerder van de route zal waarschuwen wanneer het betreden van het pad wordt afgeraden vanwege ongunstige weersomstandigheden, onderbrekingen of afgesloten doorgangen.

logo-fress.pngBel bij nood alarmnummer 112.
Download FRESS 112. Beschikbaar voor iOS en Android

Het weer vandaag
Maximum: 19º
Minimum: 13º
Orotava (La). Calm weather on Saturday morning. As the hours pass by there will be not a cloud in the sky. Mild temperature dropping.
Onthoud: Preventie, informatie en kennis zijn belangrijk in het voorkomen van grote fouten.
lees meer lees minder
 1. Wandel altijd in gezelschap van iemand en alleen over de gemarkeerde paden en respecteer het leven, de privacy en de eigendommen van de inwoners van dit gebied.
 2. Als je niet te veel lawaai maakt krijg je veel meer mee van het leven in de natuur.
 3. Laat geen afval achter, ook geen organisch afval. je draagt zo bij aan het in stand houden van de schoonheid van het gebied en voorkomt vervuiling. Pas op met sigarettenpeuken.
 4. Het verzamelen van planten, dieren of andere voorwerpen uit het milieu kan leiden tot het verlies van onvervangbare elementen.
 5. Degenen die verantwoordelijk zijn voor deze beschermde natuurgebieden zullen je dankbaar zijn als je eventuele incidenten, die je onderweg hebt gezien, bij ze meldt.. Hiervoor kuntje je wenden tot:

  Área de Medio Ambiente del Cabildo Insular de Tenerife

 6. Wij herinneren je eraan dat de natuur op dit eiland net zo bijzonder als onvoorspelbaar is. Probeer hier dan ook op een verantwoordelijke en voorzichtige manier mee om te gaan; Wees voorzichtig in natuurgebieden en vergeet niet dat het risico op ongevallen altijd aanwezig is.
 7. Respecteer waarschuwingen.
 8. Raadpleeg de weersvoorspellingen , zodat je onderweg niet verrast wordt door slechte weersomstandigheden.
 9. Draag kleding en schoenen die geschikt zijn om te wandelen en vergeet niet je mobiele telefoon in je rugzak te stoppen. Neem verder zonnebrandcrème mee, een hoed, een jas, regenjas, voldoende water en voedsel.
 10. Informeer je familie of vrienden over de route die je gaat doen en houd rekening met de uren daglicht die je nodig hebt voor je wandeltocht.