09. Teide - Pico Viejo - TF 38

Technische informatie

Routebeschrijving

Dit is een zware route die begint bij het informatiepaneel van het uitkijkpunt van Pico Viejo (route nr. 12). Vanaf daar gaat hij enigszins onduidelijk over de zwarte lava omlaag naar de krater van Pico Viejo. De route over de donkere lavasteen is het moeilijkste stuk en dat blijft zo tot je bij La Degollada de Chahorra komt; vanaf daar ga je over puimsteen. Vervolgens trekken we over de zuidhelling beneden de 3.100 meter hoge kraterrand rond de Pico Viejo en dalen we in rap tempo tot Las Narices del Teide, een serie kraters in rechte lijn. Als we die eenmaal voorbij zijn, gaat het pad verder naar Lomo de Chío en vandaar naar de provinciale weg TF-38. Op deze wandeling zien we lavatongen die zijn ontstaan in de middeleeuwen, toen de Teide zijn laatste uitbarsting had. Spectaculair is hier het uitzicht over de krater van de Pico Viejo, met een doorsnee van 800 meter, en over de vulkaanmonden van Las Narices del Teide, die dateren uit 1798, toen het Nationaal Park zijn laatste uitbarsting beleefde.

Hoogteprofiel

Altimetría 9. Teide - Pico Viejo - TF 38 

Check voor de zekerheid van tevoren wat de staat is van het pad.

De verantwoordelijke beheerder van de route zal waarschuwen wanneer het betreden van het pad wordt afgeraden vanwege ongunstige weersomstandigheden, onderbrekingen of afgesloten doorgangen.

logo-fress.pngBel bij nood alarmnummer 112.
Download FRESS 112. Beschikbaar voor iOS en Android

Het weer vandaag
Maximum: 25º
Minimum: 16º
Orotava (La). The sky will be covered by high and middle clouds all Tuesday long. Temperatures will remain unchanged.
Onthoud: Preventie, informatie en kennis zijn belangrijk in het voorkomen van grote fouten.
lees meer lees minder
 1. Wandel altijd in gezelschap van iemand en alleen over de gemarkeerde paden en respecteer het leven, de privacy en de eigendommen van de inwoners van dit gebied.
 2. Als je niet te veel lawaai maakt krijg je veel meer mee van het leven in de natuur.
 3. Laat geen afval achter, ook geen organisch afval. je draagt zo bij aan het in stand houden van de schoonheid van het gebied en voorkomt vervuiling. Pas op met sigarettenpeuken.
 4. Het verzamelen van planten, dieren of andere voorwerpen uit het milieu kan leiden tot het verlies van onvervangbare elementen.
 5. Degenen die verantwoordelijk zijn voor deze beschermde natuurgebieden zullen je dankbaar zijn als je eventuele incidenten, die je onderweg hebt gezien, bij ze meldt.. Hiervoor kuntje je wenden tot:

  Área de Medio Ambiente del Cabildo Insular de Tenerife

 6. Wij herinneren je eraan dat de natuur op dit eiland net zo bijzonder als onvoorspelbaar is. Probeer hier dan ook op een verantwoordelijke en voorzichtige manier mee om te gaan; Wees voorzichtig in natuurgebieden en vergeet niet dat het risico op ongevallen altijd aanwezig is.
 7. Respecteer waarschuwingen.
 8. Raadpleeg de weersvoorspellingen , zodat je onderweg niet verrast wordt door slechte weersomstandigheden.
 9. Draag kleding en schoenen die geschikt zijn om te wandelen en vergeet niet je mobiele telefoon in je rugzak te stoppen. Neem verder zonnebrandcrème mee, een hoed, een jas, regenjas, voldoende water en voedsel.
 10. Informeer je familie of vrienden over de route die je gaat doen en houd rekening met de uren daglicht die je nodig hebt voor je wandeltocht.