Tenerife Bluetrail

De Tenerife Bluetrail is een unieke race in Europa vanwege het parcours dat op zeeniveau begint en naar een hoogte van 3.500 meter klimt. Het biedt tien modaliteiten met verschillende kenmerken voor mensen met of zonder handicap, die zo zijn samengesteld dat atleten van verschillende niveaus en met verschillende fysieke condities kunnen deelnemen.

Er zijn maar weinig races in de wereld die je de mogelijkheid bieden om tussen vulkanische rotsen en kegels te rennen, de hellingen van het ruige landschap te beklimmen en een pauze te nemen om het eiland in zijn geheel te aanschouwen vanaf de top van de Teide. Om vervolgens verder te gaan met een duizelingwekkende afdaling door dennenbossen en laurierbossen, totdat je de paden langs de zee bereikt aan de noordkust. Ze noemen deze race dan ook 'de magische'.

Een uitdaging waarnaar elk jaar reikhalzend wordt uitgekeken door liefhebbers van bergraces en die inmiddels een van de niet te missen evenementen op de trailrunningkalender in Spanje is.

Als je wilt deelnemen, schrijf je dan in op de website tenerifebluetrail.com, waar je alle informatie over de race kunt vinden.