03. Roques de García

Technische informatie

 • Beginpunt: Mirador de La Ruleta
 • Eindpunt: Mirador de La Ruleta
 • Status goedkeuring: Niet gekeurd
 • Moeilijkheidsgraad: Laag
 • Soort route: Ronde wandeling
 • Afstand: 3,5 km
 • Duur: 2 u
 • Hoogste punt: 2.187 m
 • Laagste punt: 2.025 m
 • Totale stijging in hoogtemeters: 211 m
 • Totale afdaling in hoogtemeters: 215 m
 • Aansluiting op andere paden:
 • Natuurbeschermingsgebieden:
 • Toegangspas vereist: Nee

Routebeschrijving

De route loopt rechts langs Los Roques (Roque cinchado, El Torrotito, El Burro, Roques Blancos, ...). Het pad is eerst volledig vlak en daalt vervolgens, na aan de noordkant een rondje Los Roques te hebben gevolgd, omlaag naar een vlakte van sedimentaire oorsprong die bekend is als Llano de Ucanca. Tijdens de afdaling zie je, voordat je op de vlakte aankomt, de verbazingwekkende, watervalvormige lavastroom La Cascada en de pahoehoe’s met hun gewelfde en tamelijk gladde vormen. Deze pahoehoelavastromen kennen we, als ze lange, verdraaide vormen aannemen, ook als touwlava en we zien daar op onze wandeling prachtige voorbeelden van. Na een stukje over de vlakte gelopen te hebben, waar we aan onze linkerkant enkele door viskeuze magma gevormde dijken zien, begint de afdaling naar het beginpunt. We komen hierbij langs de spectaculaire lavasteenformatie die bekend is als La Catedral. Het betreft een vulkanische, fonolitische kraterpijp, een uitgangskanaal waarin de lava is gestold voordat deze het aardoppervlak bereikte, en dat door erosie is blootgelegd. De flora langs dit pad is divers en kenmerkend voor Las Cañadas: gewone brem en Canarische brem, duifkruid, Canarische adenocarpus, en struikmargriet en aan het begin van de route ook de inheemse Cheirolophus teydis en een ceder.

Hoogteprofiel

Altimetría 3. Roques de García 

Check voor de zekerheid van tevoren wat de staat is van het pad.

De verantwoordelijke beheerder van de route zal waarschuwen wanneer het betreden van het pad wordt afgeraden vanwege ongunstige weersomstandigheden, onderbrekingen of afgesloten doorgangen.

logo-fress.pngBel bij nood alarmnummer 112.
Download FRESS 112. Beschikbaar voor iOS en Android

Het weer vandaag
Maximum: 23º
Minimum: 20º
Orotava (La). The weather will be fine all Tuesday long. Mild temperature raising.
Onthoud: Preventie, informatie en kennis zijn belangrijk in het voorkomen van grote fouten.
lees meer lees minder
 1. Wandel altijd in gezelschap van iemand en alleen over de gemarkeerde paden en respecteer het leven, de privacy en de eigendommen van de inwoners van dit gebied.
 2. Als je niet te veel lawaai maakt krijg je veel meer mee van het leven in de natuur.
 3. Laat geen afval achter, ook geen organisch afval. je draagt zo bij aan het in stand houden van de schoonheid van het gebied en voorkomt vervuiling. Pas op met sigarettenpeuken.
 4. Het verzamelen van planten, dieren of andere voorwerpen uit het milieu kan leiden tot het verlies van onvervangbare elementen.
 5. Degenen die verantwoordelijk zijn voor deze beschermde natuurgebieden zullen je dankbaar zijn als je eventuele incidenten, die je onderweg hebt gezien, bij ze meldt.. Hiervoor kuntje je wenden tot:

  Área de Medio Ambiente del Cabildo Insular de Tenerife

 6. Wij herinneren je eraan dat de natuur op dit eiland net zo bijzonder als onvoorspelbaar is. Probeer hier dan ook op een verantwoordelijke en voorzichtige manier mee om te gaan; Wees voorzichtig in natuurgebieden en vergeet niet dat het risico op ongevallen altijd aanwezig is.
 7. Respecteer waarschuwingen.
 8. Raadpleeg de weersvoorspellingen , zodat je onderweg niet verrast wordt door slechte weersomstandigheden.
 9. Draag kleding en schoenen die geschikt zijn om te wandelen en vergeet niet je mobiele telefoon in je rugzak te stoppen. Neem verder zonnebrandcrème mee, een hoed, een jas, regenjas, voldoende water en voedsel.
 10. Informeer je familie of vrienden over de route die je gaat doen en houd rekening met de uren daglicht die je nodig hebt voor je wandeltocht.