Multisport wedstrijden

je zegt meer dan eens tegen jezelf dat je niet verder kunt, maar je gaat toch door.   Je probeert adem te halen tussen de golven door en maakt met moeite de volgende slag. Je trapt de pedalen moeizaam in het rond. Je stappen volgen het gejaagde ritme van je hartslag. En toch houd je niet op, hoe moe je ook bent – omdat je weet dat je na het verleggen van je grenzen al aan de volgende uitdaging denkt, wanneer je straks uitgeput de finishlijn passeert. 

Tenerife heeft een onuitputtelijk aanbod van uitmuntende plekken om je favoriete sport te beoefenen. Bij veel van de stranden kunt je zwemmen zover je armen maar willen.  De bergweggetjes zijn met hun bochten en hoogteverschil een genot voor fans van de wielersport. Je zult tijdens het wandelen of mountainbiken via de vele bospaden en uitgezette routes de mooiste gebieden zien.

TRAILRUNNING

Tenerife telt vele kilometers aan goed bewijzerde paden waar je weer tot leven komt door het gevoel van vrijheid dat hardlopen in de frisse lucht en de natuur met zich meebrengt.   Alleen hier, in de stilte van de pijnboombossen, kun je dat gevoel krijgen dat men ervaart bij het stijgen naar de meer dan 3.500 meter hoge top van de hoogste berg van Spanje. 

Bovendien beschikt het eiland over een uitgebreid aantal berglopen, zodat er voor elk niveau wel wat te vinden is . Ben je klaar voor de volgende uitdaging?  

TRIATLON

Tenerife is de ideale plek voor triatleten. Het is een hooggelegen eiland met een gematigd klimaat en een grote diversiteit aan stranden. Dit alles creëert de perfecte setting voor de vele triatlons die er gehouden worden. De beste nationale en internationale atleten vergen het uiterste van zichzelf wanneer ze hardlopen tegen steile hellingen, fietsen rond de Teide op 2700 meter hoogte en zwemmen in de golven van de Atlantische Oceaan.

Hier kun je jezelf overtreffen op een unieke locatie waar je uithoudingsvermogen getest wordt door afstanden en moeilijkheidsgraden op vele niveaus.

DUATLON

Tenerife heeft een constante temperatuur van 22 graden en is dus perfect om het gehele jaar je favoriete sport te beoefenen.   Daarbij dragen ook de topografie en de voorzieningen bij aan maximaal sportplezier. Hardlopen, wielrennen en wederom hardlopen is de volgorde van de disciplines die aan bod komen tijdens een duatlon. De afstanden kunnen verschillen, maar het blijft hoe dan ook een veeleisende bezigheid die je uithoudingsvermogen en karakter op de proef stelt. Probeer het eens, het zal je zeker bevallen. 

AQUATLON

Door de gevarieerde kustlijn en de grote verscheidenheid aan stranden is Tenerife de perfecte omgeving voor sporters die een aquatlon willen doen. Zowel ´s zomers als ´s winters is de temperatuur constant op het eiland en dat nodigt het hele jaar door uit tot het beoefenen van je favoriete sport. In deze vorm van multisport wordt het fietsen vervangen door zwemmen.  De afstanden kunnen variëren, maar meestal zul je bij een aquatlon 2,5 km hardlopen, daarna 1 km lang zwemmend het hoofd bieden en eindigen met nogmaals 2,5 km hardlopen. Aquatlons zijn leuke, snelle races die voorbij zijn voor je er erg in hebt. De sportkalender van het eiland bevat meer dan genoeg van dit soort interessante wedstrijden.

Sorteren op:
  • Alfabetisch Oplopend
  • Alfabetisch Aflopend
  • Categorie Oplopend
  • Categorie Aflopend
We konden geen resultaten vinden die overeenkomen met uw zoekopdracht.
Modaliteit

Modaliteit