Multisport wedstrijden - Tenerife
 • Multisport wedstrijden
 • Multisport wedstrijden
 • Multisport wedstrijden
 • Multisport wedstrijden
 • Multisport wedstrijden

Multisport wedstrijden

je zegt meer dan eens tegen jezelf dat je niet verder kunt, maar je gaat toch door.   Je probeert adem te halen tussen de golven door en maakt met moeite de volgende slag. Je trapt de pedalen moeizaam in het rond. Je stappen volgen het gejaagde ritme van je hartslag. En toch houd je niet op, hoe moe je ook bent – omdat je weet dat je na het verleggen van je grenzen al aan de volgende uitdaging denkt, wanneer je straks uitgeput de finishlijn passeert. 

Tenerife heeft een onuitputtelijk aanbod van uitmuntende plekken om je favoriete sport te beoefenen. Bij veel van de stranden kunt je zwemmen zover je armen maar willen.  De bergweggetjes zijn met hun bochten en hoogteverschil een genot voor fans van de wielersport. Je zult tijdens het wandelen of mountainbiken via de vele bospaden en uitgezette routes de mooiste gebieden zien.

TRAILRUNNING

Tenerife telt vele kilometers aan goed bewijzerde paden waar je weer tot leven komt door het gevoel van vrijheid dat hardlopen in de frisse lucht en de natuur met zich meebrengt.   Alleen hier, in de stilte van de pijnboombossen, kun je dat gevoel krijgen dat men ervaart bij het stijgen naar de meer dan 3.500 meter hoge top van de hoogste berg van Spanje. 

Bovendien beschikt het eiland over een uitgebreid aantal berglopen, zodat er voor elk niveau wel wat te vinden is . Ben je klaar voor de volgende uitdaging?  

TRIATLON

Tenerife is de ideale plek voor triatleten. Het is een hooggelegen eiland met een gematigd klimaat en een grote diversiteit aan stranden. Dit alles creëert de perfecte setting voor de vele triatlons die er gehouden worden. De beste nationale en internationale atleten vergen het uiterste van zichzelf wanneer ze hardlopen tegen steile hellingen, fietsen rond de Teide op 2700 meter hoogte en zwemmen in de golven van de Atlantische Oceaan.

Hier kun je jezelf overtreffen op een unieke locatie waar je uithoudingsvermogen getest wordt door afstanden en moeilijkheidsgraden op vele niveaus.

DUATLON

Tenerife heeft een constante temperatuur van 22 graden en is dus perfect om het gehele jaar je favoriete sport te beoefenen.   Daarbij dragen ook de topografie en de voorzieningen bij aan maximaal sportplezier. Hardlopen, wielrennen en wederom hardlopen is de volgorde van de disciplines die aan bod komen tijdens een duatlon. De afstanden kunnen verschillen, maar het blijft hoe dan ook een veeleisende bezigheid die je uithoudingsvermogen en karakter op de proef stelt. Probeer het eens, het zal je zeker bevallen. 

AQUATLON

Door de gevarieerde kustlijn en de grote verscheidenheid aan stranden is Tenerife de perfecte omgeving voor sporters die een aquatlon willen doen. Zowel ´s zomers als ´s winters is de temperatuur constant op het eiland en dat nodigt het hele jaar door uit tot het beoefenen van je favoriete sport. In deze vorm van multisport wordt het fietsen vervangen door zwemmen.  De afstanden kunnen variëren, maar meestal zul je bij een aquatlon 2,5 km hardlopen, daarna 1 km lang zwemmend het hoofd bieden en eindigen met nogmaals 2,5 km hardlopen. Aquatlons zijn leuke, snelle races die voorbij zijn voor je er erg in hebt. De sportkalender van het eiland bevat meer dan genoeg van dit soort interessante wedstrijden.

Filtrar resultados
Borrar filtros
 • Het stabiele en zonnige klimaat zorgt ervoor dat het op Tenerife altijd zomer is. Hierd...Meer lezen
  cerrar
  Wanneer?

  Het stabiele en zonnige klimaat zorgt ervoor dat het op Tenerife altijd zomer is. Hierdoor is het de perfecte locatie voor veel verschillende sporten. Veel professionele sporters kiezen er dan ook voor om langere tijd op het eiland te trainen, zodat zij niet gehinderd worden door wisselvallig weer tijdens het perfectioneren van hun sportprestaties. Je vindt op Tenerife uitmuntende high-performance sportcentra. Daarbij kun je in de goed uitgeruste en moderne sportfaciliteiten die het eiland biedt het beste uit je vrije tijd en jezelf halen. Je kunt eventueel ook meedoen aan één van de vele sportieve evenementen die over het gehele eiland worden georganiseerd.

  Gezondheid:De regelgeving omtrent de gezondheid wordt conti...Meer lezen
  cerrar
  Wat heb ik nodig?

  Gezondheid:

  De regelgeving omtrent de gezondheid wordt continu aangescherpt en het komt tegenwoordig dan ook vaker voor dat bepaalde evenementen een medische verklaring eisen.   Mocht je aan deze evenementen deel willen nemen, dan is het aan te raden bij een gespecialiseerd medisch centrum een keuring, inclusief inspanningstest, te ondergaan. De vele deskundige medische centra op het eiland kunnen je een persoonlijk en passend advies geven. Zorg ervoor dat je fit en goed getraind bent als je aan bepaalde evenementen meedoet, zodat je gezond en verantwoord aan de uitdaging kunt beginnen. Er zijn ook goed uitgeruste high-performance sportcentra, zoals het Tenerife Top Training T3, een van de modernste van Europa, waar professionele medewerkers je op hoog niveau kunnen begeleiden.

  Materiaal:

  Het eiland telt vele sportwinkels waar je zonder twijfel het juiste materiaal of de benodigde uitrusting kunt vinden.

  Vergeet vooral het allerbelangrijkste niet: schrijf je in vóór de inschrijvingstermijn verstreken is!

  Dit kan interessant zijn:

  Multimediagalerij

  Dit kan interessant zijn: