Trail Santa Cruz Extreme

Ben je klaar voor de meest extreme en opwindende ervaring van het jaar? De ANAGA XTRM-races vormen onderdeel van de Trail Santa Cruz Extreme. Deze races zijn ontwikkeld in de bergen en lopen volledig door de gemeente Santa Cruz de Tenerife. De race staat voor snelheid en intensiteit.

Met verschillende afstanden zijn er verschillende deelnamemodaliteiten: als je een veeleisende race wilt, is de 60K de race voor jou, zolang je je maar voldoende voorbereidt. Als je iets anders wilt, kun je kiezen voor de 33K, de 18K of de 10K. En dat is nog niet alles: de race heeft ook een verticale optie, met een beklimming van meer dan 500 treden die je bij elke stap overspoelen met geschiedenis. 

In de huidige tijd is het essentieel om sport voor iedereen toegankelijk te maken. Trail Santa Cruz Extreme neemt het stokje over van verenigingen die zich jarenlang hebben ingespand om mensen met een handicap naar de bergen te brengen en waarden en solidariteit over te brengen via sportieve wedstrijden in de categorie Jöelette.

Het evenement heeft onlangs de milieukwaliteitscertificering ‘Green CXM Trail FEDME’ gekregen in de categorie 19 km, uitgegeven door FEDME en EUROPARC-Spanje en op basis van de Handleiding voor goede praktijken voor de ontwikkeling van races in de bergen van beschermde natuurgebieden.

Informatie en registratie op: https://www.santacruzextreme.com/