Route 2

La Orotava – Nationaal Park de Teide - La Esperanza – La Laguna – El Sauzal por los Ángeles – La Matanza – Santa Ursula - La Orotava

Routegegevens

  • Start: La Orotava. Rotonde TF-21 met TF-324.
  • Einde: TF-21 ingang La Orotava.
  • Lengte: 98 km.
  • Cumulatieve stijging: 2727 m.
  • Gemiddeld niveauverschil: 5,4%.
  • Maximale hoogte: 2302 m.
  • Gemiddelde snelheid: 19 km/u.
  • Geschatte tijd: 5 uur.
  • Moeilijkheidsgraad: Hoog.

Route 2 is een rondrit van 98 kilometer. De route begint en eindigt op hetzelfde punt, La Oratava. Deze route doorkruist de noordkant van het eiland.

Hij begint in het hoger gelegen deel van La Orotava, bij een rotonde waar de TF-21 samenkomt met het begin van de TF-324.

Neem de TF-21 richting Las Cañadas del Teide. Op 17,5 kilometer van de route kun je een stop maken bij het uitkijkpunt La Piedra vanwaar je een buitengewoon prachtig uitzicht op el Teide hebt. Naast het uitkijkpunt vind je de Rosa de Piedra, een prachtige rotsformatie in de vorm van een bloem. Verder omhoog, op 26 kilometer van de route, rijd je het Nationaal Park El Teide in. Deze lange zigzag-klim met een gemiddeld hellingspercentage van ongeveer 6%, eindigt in El Portillo, ontmoetingspunt met de TF-24 op 27 kilometer. Op deze plek, op 2.030 meter hoogte is een bar-restaurant en een bezoekerscentrum waar je energie op kunt doen en nuttige informatie kunt krijgen.

Vervolgens ga je linksaf en neem je de TF-24 richting La Esperanza en Santa Cruz. Hier begint de beklimming tot het hoogste punt op 2.300 meter in de omgeving van Izaña die heel bekend is vanwege de internationaal befaamde sterrenwacht. Vanaf dit punt begint een lange afdaling door een bosrijk gebied waar verschillende uitkijkpunten zijn: het uitkijkpunt La Tarta, op 37 kilometer van de route met een prachtig uitzicht op el Teide en het uitkijkpunt La Crucita. Je verlaat het Nationaal Park El Teide en komt in het natuurgebied La Corona Forestal. Verderop kom je bij het uitkijkpunt Ayosa, op 2.000 meter hoogte en het uitkijkpunt Ortuño, op 1.628 meter hoogte.

Vervolg de afdaling via de TF-24 naar de stad La Laguna, waar je linksaf slaat op de TF-265 (Calle San Francisco de Paula). Zodra je de kopse kant van het vliegveld bereikt op ongeveer 600 meter hoogte, ga je verder door de straat tot je bijna de snelweg TF-5 bereikt. Vervolgens neem je de afslag richting de Calle Lozoya en de Camino el Vallado om daarna verder te fietsen over de Avenida de la Candelaria. Zodra je bij de rotonde in San Benito komt, ga je verder op de Carretera General del Norte TF-152. Tot hier heb je bijna 70 kilometer gefietst. Vanaf dit punt is de route relatief vlak en veel lichter.

De route gaat verder over de TF-152 en langs de dorpen Guamasa, Tacoronte en El Sauzal. Op dit punt kun je niet meer parallel langs de snelweg fietsen en moet je rechtsaf naar beneden via de TF-172. Je komt door het centrum van El Sauzal. Op 84 kilometer van de route bereik je het laagste punt van de route op 250 meter boven de zeespiegel. Vervolgens begint een nieuwe korte klim via de TF-217 tot het dorp La Matanza dat aan de andere kant van de snelweg TF-5 ligt. Je volgt deze weg tot je La Cuesta de la Villa bereikt in het dorpje Santa Úrsula. Op 94,7 kilometer van de route sla je linksaf om de weg TF-21 te nemen die je direct naar La Orotava brengt. Einde van de route na bijna 100 kilometer fietsen.

HoogtemetingHet weer vandaag
Maximum: 29º
Minimum: 21º
Orotava (La). Totally clear blue skies on Monday morning. As the hours pass by some patchy mist is likely. Temperatures will remain unchanged.