Geniet van een mild en gunstig klimaat

​​

De rustige en droge omgeving leent zich perfect voor zonnige en aangename daguitstapjes. De combinatie van lenteweer en natuurelementen is ideaal.

De zon is goed voor je: ze activeert je weerstand, bevordert de productie van vitamine D, heeft een positieve invloed op je gemoed en stimuleert het optimisme. Van de zon genieten aan zee... meer kun je je niet wensen. Deze zone van Tenerife maakt het je gemakkelijk. Ze herbergt verschillende stranden, de meeste van goudkleurig, vulkanisch zand, waarvan de kwaliteit en diensten door de Europese Unie met een blauwe vlag zijn beloond.

Langs de kuststrook van Arona en Adeje loopt een lang en aangenaam pad dat heel wat locals en toeristen aantrekt om er te sporten of rustig langs de oceaan te wandelen. Een wandelingetje is de ideale activiteit om tot rust te komen. Als je op zoek bent naar iets actievers, probeer dan eens een van de verschillende wandelpaden in de omgeving.

Wandelroutes

Wandelroute Roque del Conde​. De rots Roque del Conde maakt deel uit van het natuurreservaat Reserva Natural Especial de Barranco del Infierno. Deze rots wordt ook wel Roque de Ichasagua genoemd ter ere van het hoofd van de Guanchen die op deze plaats jarenlang weerstand bood na de verovering van het eiland door de Spanjaarden in 1496. Je kunt er resten van tekeningen van de oorspronkelijke bewoners bekijken.

Wandelroute Malpaís de Rasca. De natuurlijke rijkdom van de typische, Canarische vegetatie wordt aangevuld met waardevolle, culturele bezienswaardigheden zoals archeologische resten van de oorspronkelijke bewoners en een vuurtoren uit de 19e eeuw. Het werd uitgeroepen tot speciaal natuurreservaat.

PR-TF 83 Altos de Granadilla. Deze wandelroute loopt langs enkele van de meest emblematische plaatsen van deze kant van het eiland zoals de Camino Real de Chasna en Madre del Agua.

PR-TF 86 Villa de Arico-Cumbre de Arico. Loopt eerst langs moestuinen om daarna het pijnboombos in te trekken. Het pad loopt langs Chozas Viejas, een oude herdershut. De route eindigt bij de Parador de Turismo.

PR-TF 86.3 La Sabinita-Tamadaya. Dit pad wordt ten zeerste aangeraden als je onderweg van een spectaculaire natuurlijke omgeving en kleine dorpjes wil genieten. De route eindigt bij de recreatiezone El Contador waar je weer op krachten kunt komen.

Download de wandelroutes