Lekkere vis en mals vlees

​​

Door de lange visserstraditie van Tenerife hebben de zeeproducten zich ontpopt tot het hoofdingrediënt bij uitstek van verschillende typische gerechten van El Rincón de la Luz. Ze worden meestal geserveerd met groene of rode mojo, en de alom bekende papas arrugadas. De recepten zijn over het algemeen eenvoudig en de vis wordt meestal gegrild, maar wie van de lokale gastronomie proeft, is onmiddellijk verkocht.

De meeste restaurant in Tajao, Los Abrigos, Porís de Abona en Los Cristianos serveren typische gerechten en bieden schotels en menu’s op basis van streekproducten aan. In sommige van deze dorpjes kun je nog steeds de gezellige sfeer van een oud vissersdorpje opsnuiven.

In de hoger gelegen gebieden is het vlees verrukkelijk. Bestel een lekkere escaldón de gofio en een goed glas streekwijn bij je stuk geitenvlees of zwart Canarisch varkensvlees voor een gastronomische ervaring.

Je kunt er niet alleen terecht voor een lekker hapje maar ook voor een bezoekje aan landbouwbedrijven. Daar leer je via de meest representatieve producten onze cultuur beter kennen. Las zeker een pauze in bij Finca El Lomo of Las Margaritas.

Download de restaurants en wijnhuizen