Uitkijkpunten van El Rincón de la Luz

​​

Net zoals die in andere gebeden van het eiland, bieden ook deze uitkijkpunten een spectaculair uitzicht op het landschap vanuit een uniek perspectief.

Uitkijkpunt van Centinela-Campo de los Volcanes (San Miguel de Abona). De vulkanen springen onmiddellijk in het oog: vanaf dit punt zie je meer dan 90 vulkaankegels met verschillende vormen en kleuren: rood, geel, wit…

Uitkijkpunt Montaña Chiñama-Charco del Pino (Granadilla de Abona). Wist je dat deze plek als begraafplaats werd gebruikt? De berg van Chiñama was een symbolische plaats voor de Guanchen, de oorspronkelijke bewoners van het eiland.  

Plaza de Los Blanquitos (Granadilla de Abona). Een blik op de omgeving volstaat om te begrijpen waarom dit plein “De Witjes” werd gedoopt. De gewassen worden hier in vulkanisch zand geplant waardoor ze een lichte, wittige kleur krijgen. Dit soort zand kan zelfs de allerkleinste hoeveelheid vocht, zoals morgendauw, opnemen.

Zeeboulevardvan El Médano. Vanaf de zeeboulevard van dit dorpje in het zuiden van het eiland kun je twee authentieke natuurmonumenten bewonderen: Montaña Roja en Montaña Pelada. Het is bovendien een zeer levendige plek waar veel strandgangers en wind- en kitesurfers samenkomen.

Montaña Amarilla-Costa del Silencio. Het is de beste plek om de Montaña Amarilla, waarvan je de krater kunt bezoeken en de Costa del Silencio te aanschouwen, en helemaal tot rust te komen.

Download de uitkijkpunten