Ontspannende activiteiten op zee

In een omgeving waarin de zee zo’n grote rol speelt, mogen wateractiviteiten zeker niet ontbreken. Surfen, kitesurfen en windsurfen behoren tot de drie populairste watersporten.

Doorgewinterde windsurfers trekken naar El Médano. Deze plek is zeer populair bij locals. Er is ruimte om je materiaal te bewaren, je kunt er reparatieworkshops bijwonen, er worden cursussen ‘surfplanken maken’ georganiseerd en er zijn strandbarretjes waar je je kunt verfrissen.

Als je graag je eerste stapjes in de surfwereld zet, kun je in één van de tientallen scholen terecht die verspreid liggen over het eiland en waar je de basisbeginselen kunt aanleren. Experts raden we aan om naar het strand Fitenia te gaan waar de surfomstandigheden het best zijn.
De laatste jaren heeft kitesurfen op het eiland aan populariteit gewonnen. Als je van deze sport houdt, breng dan zeker een bezoekje aan de stranden Los Balos, El Médano en La Tejita, allemaal in Granadilla. Als je liever al liggend over de golven glijdt, ga dan bodyboarden in El Confital, La Caleta of Alcalá.
Wie het liever wat rustiger aan doet, kan een boottochtje maken aan boord van een pleziervaartuig dat je tegen een redelijke prijs met of zonder schipper kunt huren. Dit kan in verschillende kustgemeenten zoals San Miguel, Arona (Los Cristianos) of Adeje (Puerto Colón).

Als je enkele dagen in dit vulkanische deel van het eiland verblijft, mag een duikervaring niet aan je programma ontbreken. De kristalheldere wateren van El Rincón de la Luz herbergen onderzeese vulkaankegels en grotten en duizenden dieren- en plantensoorten. Als je je liever niet aan duiken waagt, ga dan voor snorkelen: enkele eenvoudige zwemvliezen, een snorkel en een duikbril geven je toegang tot de kleurrijke en levendige onderwaterwereld van het eiland.

Download de aanbieders van actief toerisme ​