De plaats van het licht

Een miljoen jaar geleden lieten spectaculaire uitbarstingen hier vulkanisch materiaal achter, dat in de loop van de tijd door de wind en het water verder gemodelleerd werd. De grond is licht en droog en het gebied wordt gedomineerd door okertonen, stranden en maanlandschappen. 

Loop eens de route door de Reserva de San Blas - een prachtige reconstructie van de geschiedenis van het eiland - bewonder de geologische constructies van puimsteen in het zuiden of ervaar de magnetische aantrekkingskracht van Montaña Roja en Montaña Amarilla. ​​​​​​​​​​​​​​​​

Veel mensen vinden dat Tenerife iets magisch heeft; de speciale lichtval, is anders dan op andere plekken. Deze lichtval is het opvallendst in de Rincón de la Luz, wat de Hoek van het Licht betekent, waar alles lijkt te fonkelen, nog versterkt door de helderheid van het terrein waar okertinten de overhand hebben. Het intense en diepe blauw van de zee draagt ook bij aan dit effect

Dit gebied beslaat de zuidelijke punt van Tenerife, een vulkanisch terrein waar honderden intense en gewelddadige uitbarstingen hebben plaatsgevonden. Het is er dor en droogen vormt de tegenhanger van de vochtige noordzijde van het eiland. Het landschap bezit een vervreemdende en tegelijk aantrekkelijke schoonheid. Vaak wordt dit gebied geteisterd door harde winden, die in de loop van vele jaren hun sporen hebben achtergelaten in de vormen van het landschap.

Van alle uitstapjes die je hier kunt maken, raden wij je vooral de Montaña Pelada en de Montaña Roja aan. Beklim vooral eens deze laatste berg en neem het spectaculaire landschap in je op. Bij Montaña Amarilla kun je de krater bekijkenen daarna kun je afkoelen in zee: een snelle dip of duiken naar haar wonderbaarlijke diepten.

Op de Montaña de Guaza ontdek je hoe belangrijk vulkanen voor de economie zijn geweest. Eeuwenlang werd er hier uit de lavatongen vulkanisch gesteente gewonnen, waarvan de typische “losa chasnera” werd gemaakt, die kenmerkend is voor de populaire Canarische architectuur.

Het licht stimuleert je ook om lekker veel buiten te zijn. Perfect, want de Rincón de la Luz biedt je veel mogelijkheden om buiten actief te zijn. Er zit altijd wel een leuke activiteit voor je bij!

We konden geen resultaten vinden die overeenkomen met uw zoekopdracht.