Hoe organiseer je een vulkanische ervaring in een paar stappen?

1.KIES HET GEBIED DAT JE ZOU WILLEN BEZOEKEN

Als je de onbekende kant van het eiland wilt ontdekken, kun je kiezen uit vijf verschillende vulkanische gebieden. Kies voor het vulkaangebied in de regio waar je verblijft, of juist een totaal ander gebied, om ook andere delen van Tenerife te leren kennen. Als je de tijd hebt, kun je ook meerdere vulkaangebieden met elkaar combineren.

We doen je enkele nuttige suggesties voor elk gebied. We hebben een paar tips voor je over wat je kunt ondernemen en welke gebieden je kunt gaan bekijken. Hieruit kies je zelf wat je interessant of leuk lijkt en stelt zo je eigen route samen.

2.DOWNLOAD DE KAART

Download de kaart van alle gebieden

3.KIES DE PLEKKEN EN ACTIVITEITEN VAN JOUW VOORKEUR

Kies wat je wilt gaan doen in het gebied of de gebieden van je voorkeur. Je kunt gaan sporten, de plaatselijke gastronomie proeven, deelnemen aan een traditioneel evenement of een bureau inschakelen dat een trip op maat voor je samenstelt.

4.En tot slot: GENIET VAN EEN UNIEKE ERVARING! (maar bekijk eerst even onze aanbevelingen)

Aanbevelingen

Wat vragen wij van je ? Heel weinig, bijna niets. We zijn ons ervan bewust dat je hier komt om een paar dagen uit te rusten, even de wereld om je heen te vergeten en te genieten. Dat is dus precies ons doel.

We willen graag dat je een onvergetelijke vakantie hebt op dit eiland, dat bekend staat om de vulkanen. Om ervoor te zorgen dat jij en andere gasten nog jarenlang kunnen blijven genieten van deze prachtige kant van Tenerife, vragen we je echter wel met de volgende zaken rekening te houden:

- Laat geen afval achter. Vergeet niet dat de meeste plaatsen die je bezoekt beschermde natuurgebieden zijn. Het is dus belangrijk dat je zo min mogelijk sporen achterlaat. Zorg dat je alles precies zo achterlaat als je het aangetroffen hebt.

- Blijf op de gemarkeerde wandelpaden. In deze gebieden leven endemische planten en dieren, waaronder kleine, zeldzame en bedreigde insectensoorten. Als je van het wandelpad afwijkt, kun je niet alleen verdwalen, maar ook het voortbestaan van deze diersoorten in gevaar brengen. Dat zou je jezelf toch nooit kunnen vergeven?

- Neem geen stenen mee als een souvenir. Behalve dat dit verboden is, verandert hiermee namelijk ook het landschap en de schoonheid ervan. Als iedereen stenen meeneemt, raakt het gebied op den duur aangetast, waardoor het in niets meer lijkt op de oorspronkelijke, natuurlijke staat.

- Draag comfortabele kleding en schoenen, en bescherm jezelf zo nodig tegen de zon met zonnebrandcrèmes en een zonnebril.