Het noorden

Het noorden van Tenerife, van de La Orotava-vallei tot Isla Baja, is een perfecte cocktail van natuur, ontspanning, cultuur en vrije tijd. Met de Teide aan de ene kant en de Atlantische Oceaan aan de andere, is het de perfecte plek om de tradities van het eiland, de gastronomie en de ambachten te leren kennen en om heel het jaar door te genieten van de prachtige stranden en aangename temperaturen.

Het mooie landschap van de La Orotava-vallei wordt beheerst door El Teide, de zon en het groen van de tuinen en boomgaarden. De bezoeker kan het historische centrum van La Orotava en het artistieke en architecturale erfgoed ontdekken, van een typisch Canarisch gerecht genieten en het werk van de ambachtsmensen bewonderen die de technieken van hun voorouders in leven houden. De nabijheid van het nationaal park El Teide maakt van La Orotava een uitstekend vertrekpunt om dit te bezoeken.

Als je je blik op de kust richt, zie je Puerto de la Cruz, een gemeente waar toeristen uit de hele wereld al sinds de 19e eeuw verliefd op worden. Je hebt er traditionele bouwkunst, het strand en de bekende zoutwaterzwembaden van Lago Martiánez waar je aan de oceaan kunt zonnebaden en kunt genieten van spectaculaire vergezichten op El Teide. In Puerto de la Cruz bevindt zich het Loro Parque, een dierentuin waar je onder andere dolfijnen, orka's, jaguars, pinguïns en gorilla's vindt, net als talrijke soorten papegaaien en ara's.